Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySlaný řepný koláč s karamelizovanou cibulí
Albert logoAlbert logo
  • Slaný řepný koláč s karamelizovanou cibulí

Slaný řepný koláč s karamelizovanou cibulí

Slaný řepný koláč s karamelizovanou cibulí
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Vegetariánské
Piknik
Svačina

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mouka hladká 280 g
  • Voda 210 ml
  • Cibule červená 3 ks
  • Olej olivový 1/2 plž
  • Sůl 1/2 člž
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Mléko plnotučné 150 ml
  • Vejce 3 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Kopr 1 hrs.
  • Hořčice dijonská 3 plž
  • Řepa červená předvařená 4 ks
  • Máslo 130 g
  • Mouka hladká 280 g
  • Voda 210 ml
  • Cibule červená 3 ks
  • Olej olivový 1/2 plž
  • Sůl 1/2 člž
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Mléko plnotučné 150 ml
  • Vejce 3 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Kopr 1 hrs.
  • Hořčice dijonská 3 plž
  • Řepa červená předvařená 4 ks
  • Máslo 130 g

Příprava

1
Do mísy prosejte 260 g mouky a přidejte na kostky nakrájené studené máslo vyndané z lednice. Mouku s máslem zpracujte v robotu nebo ručně na drobenku, až je sypká jako písek. Pak přidejte ledovou vodu, sůl a vypracujte hladké těsto.
2
Těsto vytvarujte do hranaté placky, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
3
Oloupanou cibuli nakrájenou na měsíčky orestujte v pánvi na rozpáleném oleji 6 minut. Přidejte cukr, vše promíchejte a nechte 2–3 minuty zkaramelizovat. Cibule přendejte do misky a dejte stranou.
4
V míse metličkou prošlehejte smetanu, mléko, vejce, nadrcený česnek, hořčici a ½ nasekaného kopru.
5
Připravte si podlouhlou koláčovou formu o velikosti 11 × 25 cm. Těsto rozválejte na pomoučeném stole na 3 mm silnou placku a přendejte ji do podlouhlé koláčové formy o velikosti 11 × 25 cm. Prsty vtlačte těsto tak, aby vám vznikly okraje a těsto dobře přiléhalo k formě. Dno těsta propíchejte vidličkou a zakryjte pečicím papírem. Navrch vsypte pečicí fazole, které papír zatíží. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15 minut. Pak ho vyndejte a opatrně sundejte pečicí papír s fazolemi.
6
Řepu nakrájejte na větší kousky. Z řepy a karamelizované cibule dejte stranou menší část na ozdobení koláče. Zbytek dejte do předpečeného korpusu a zalijte vaječnou směsí. Vršek dozdobte zbylými kusy řepy a cibule.
7
Pečte v předehřáté troubě 30–40 minut dozlatova. Koláč nechte po upečení vychladnout na mřížce a nakonec ozdobte zbytkem čerstvého kopru.
1
Do mísy prosejte 260 g mouky a přidejte na kostky nakrájené studené máslo vyndané z lednice. Mouku s máslem zpracujte v robotu nebo ručně na drobenku, až je sypká jako písek. Pak přidejte ledovou vodu, sůl a vypracujte hladké těsto.
2
Těsto vytvarujte do hranaté placky, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
3
Oloupanou cibuli nakrájenou na měsíčky orestujte v pánvi na rozpáleném oleji 6 minut. Přidejte cukr, vše promíchejte a nechte 2–3 minuty zkaramelizovat. Cibule přendejte do misky a dejte stranou.
4
V míse metličkou prošlehejte smetanu, mléko, vejce, nadrcený česnek, hořčici a ½ nasekaného kopru.
5
Připravte si podlouhlou koláčovou formu o velikosti 11 × 25 cm. Těsto rozválejte na pomoučeném stole na 3 mm silnou placku a přendejte ji do podlouhlé koláčové formy o velikosti 11 × 25 cm. Prsty vtlačte těsto tak, aby vám vznikly okraje a těsto dobře přiléhalo k formě. Dno těsta propíchejte vidličkou a zakryjte pečicím papírem. Navrch vsypte pečicí fazole, které papír zatíží. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15 minut. Pak ho vyndejte a opatrně sundejte pečicí papír s fazolemi.
6
Řepu nakrájejte na větší kousky. Z řepy a karamelizované cibule dejte stranou menší část na ozdobení koláče. Zbytek dejte do předpečeného korpusu a zalijte vaječnou směsí. Vršek dozdobte zbylými kusy řepy a cibule.
7
Pečte v předehřáté troubě 30–40 minut dozlatova. Koláč nechte po upečení vychladnout na mřížce a nakonec ozdobte zbytkem čerstvého kopru.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.