1
Do mísy prosejte mouku, přidejte nakrájené máslo, vodu a ½ lžičky soli a hněťte. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočinout 20 minut v chladničce.
2
V misce prošlehejte vejce, mléko, crème fraîche, špetku soli a pepře, přidejte lístky tymiánu.
3
Těsto přendejte na pomoučený vál, rozválejte a vyložte jím dno máslem vymazané koláčové formy. Z části těsta můžete nožem vykrojit ozdobné lístky. Těsto ve formě propíchejte vidličkou.
4
Na těsto rozprostřete kostičky ze 2 hrušek a rozdrobenou fetu, přelijte vaječnou směsí a nakonec ozdobte plátky zbylé hrušky a lístky z těsta.
5
Pečte v troubě na 180 °C cca 30 minut dozlatova.
6
Můžete podávat teplé nebo vychladlé.
1
Do mísy prosejte mouku, přidejte nakrájené máslo, vodu a ½ lžičky soli a hněťte. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočinout 20 minut v chladničce.
2
V misce prošlehejte vejce, mléko, crème fraîche, špetku soli a pepře, přidejte lístky tymiánu.
3
Těsto přendejte na pomoučený vál, rozválejte a vyložte jím dno máslem vymazané koláčové formy. Z části těsta můžete nožem vykrojit ozdobné lístky. Těsto ve formě propíchejte vidličkou.
4
Na těsto rozprostřete kostičky ze 2 hrušek a rozdrobenou fetu, přelijte vaječnou směsí a nakonec ozdobte plátky zbylé hrušky a lístky z těsta.
5
Pečte v troubě na 180 °C cca 30 minut dozlatova.
6
Můžete podávat teplé nebo vychladlé.