1
Listové těsto rozložte na pečicí papír a naříznutím po vnějším obvodu vytvořte cca 1 cm široký okraj. Použijte například pravítko a dbejte přitom na to, abyste těsto neprořízli. Vytvořený okraj potřete pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 15 minut dozlatova. Poté nechte těsto vychladnout.
2
Na další plech opatřený pečicím papírem rozložte 500 g cherry rajčat. Pokapejte je 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte v troubě na 180 °C, dokud rajčata nezačnou měknout a praskat, 15–20 minut.
3
Mezitím najemno nasekejte 4 snítky omyté petrželky a bazalky. Lžíci bylinek odložte stranou. Zbytek promíchejte v misce se 150 g sýra cottage, 100 g čerstvého sýra, 1 omytou, najemno nakrájenou jarní cibulkou a nastrouhanou kůrou z omytého bio citronu.
4
Směs opatrně rozetřete na vychladlé těsto, poté ji poklaďte opečenými rajčaty a posypte připravenou lžící čerstvých bylinek. Koláč, který všichni ocení u letní večeře na zahradě. Dobrou chuť!
1
Listové těsto rozložte na pečicí papír a naříznutím po vnějším obvodu vytvořte cca 1 cm široký okraj. Použijte například pravítko a dbejte přitom na to, abyste těsto neprořízli. Vytvořený okraj potřete pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 15 minut dozlatova. Poté nechte těsto vychladnout.
2
Na další plech opatřený pečicím papírem rozložte 500 g cherry rajčat. Pokapejte je 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte v troubě na 180 °C, dokud rajčata nezačnou měknout a praskat, 15–20 minut.
3
Mezitím najemno nasekejte 4 snítky omyté petrželky a bazalky. Lžíci bylinek odložte stranou. Zbytek promíchejte v misce se 150 g sýra cottage, 100 g čerstvého sýra, 1 omytou, najemno nakrájenou jarní cibulkou a nastrouhanou kůrou z omytého bio citronu.
4
Směs opatrně rozetřete na vychladlé těsto, poté ji poklaďte opečenými rajčaty a posypte připravenou lžící čerstvých bylinek. Koláč, který všichni ocení u letní večeře na zahradě. Dobrou chuť!