Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySlaný koláč s kuřetem a chřestem
Albert logoAlbert logo
  • Slaný koláč s kuřetem a chřestem

Slaný koláč s kuřetem a chřestem

Slaný koláč s kuřetem a chřestem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Svačina

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 135 g
  • Sůl
  • Voda perlivá 100 ml
  • Chřest zelený 10 ks
  • Mouka hrubá 5 g
  • Mouka špaldová 250 g
  • Kuřecí prsní řízky 300 g
  • Žampiony 130 g
  • Pepř
  • Pórek 1 ks
  • Ementál bloček 150 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 240 ml
  • Muškátový oříšek
  • Vejce 5 ks
  • Máslo 135 g
  • Sůl
  • Voda perlivá 100 ml
  • Chřest zelený 10 ks
  • Mouka hrubá 5 g
  • Mouka špaldová 250 g
  • Kuřecí prsní řízky 300 g
  • Žampiony 130 g
  • Pepř
  • Pórek 1 ks
  • Ementál bloček 150 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 240 ml
  • Muškátový oříšek
  • Vejce 5 ks

Příprava

1
Smíchejte mouku s 90 g másla pokojové teploty, lžičkou solí a vlijte minerálku. Vypracujte kompaktní těsto a prsty ho vtlačte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy. Na několika místech těsto propíchněte vidličkou a dejte na 10 minut předpéct do trouby vyhřáté na 160 °C.
2
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Asi z 10 stonků chřestu odstraňte dřevnaté konce, odkrojte hlavičky a zbytek pokrájejte na 2cm špalíčky. Hlavičky a špalíčky chřestu vhoďte do hrnce, blanšírujte 2 minuty a ihned přesuňte do ledové vody a dejte stranou.
3
Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájejte na malé kostky, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte 15 g másla, kuře na něm opečte dozlatova a dejte stranou.
4
V té samé pánvi rozehřejte dalších 15 g másla a opečte na čtvrtky nakrájené očištěné žampiony 5 minut a dejte je stranou.
5
Na zbylém másle opečte očištěný, na kolečka pokrájený pórek po dobu 5 minut. Poté přidejte zpět do pánve kuře i žampiony.
6
Chřest sceďte, hlavičky dejte stranou, špalíčky přidejte do pánve spolu se strouhaným ementálem a promíchejte. Vzniklou zeleninovou směs rozprostřete na koláč.
7
V jiné míse rozmíchejte vejce se smetanou, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku a směs na koláči zalijte rozmíchanými vejci.
8
Nakonec navrch poklaďte hlavičky chřestu. Přikryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 45 minut. Alobal sundejte a pečte dozlatova.
9
Před servírováním nechte alespoň 10 minut odpočinout.
1
Smíchejte mouku s 90 g másla pokojové teploty, lžičkou solí a vlijte minerálku. Vypracujte kompaktní těsto a prsty ho vtlačte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy. Na několika místech těsto propíchněte vidličkou a dejte na 10 minut předpéct do trouby vyhřáté na 160 °C.
2
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Asi z 10 stonků chřestu odstraňte dřevnaté konce, odkrojte hlavičky a zbytek pokrájejte na 2cm špalíčky. Hlavičky a špalíčky chřestu vhoďte do hrnce, blanšírujte 2 minuty a ihned přesuňte do ledové vody a dejte stranou.
3
Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájejte na malé kostky, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte 15 g másla, kuře na něm opečte dozlatova a dejte stranou.
4
V té samé pánvi rozehřejte dalších 15 g másla a opečte na čtvrtky nakrájené očištěné žampiony 5 minut a dejte je stranou.
5
Na zbylém másle opečte očištěný, na kolečka pokrájený pórek po dobu 5 minut. Poté přidejte zpět do pánve kuře i žampiony.
6
Chřest sceďte, hlavičky dejte stranou, špalíčky přidejte do pánve spolu se strouhaným ementálem a promíchejte. Vzniklou zeleninovou směs rozprostřete na koláč.
7
V jiné míse rozmíchejte vejce se smetanou, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku a směs na koláči zalijte rozmíchanými vejci.
8
Nakonec navrch poklaďte hlavičky chřestu. Přikryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 45 minut. Alobal sundejte a pečte dozlatova.
9
Před servírováním nechte alespoň 10 minut odpočinout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.