1
Smíchejte mouku s 90 g másla pokojové teploty, lžičkou solí a vlijte minerálku. Vypracujte kompaktní těsto a prsty ho vtlačte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy. Na několika místech těsto propíchněte vidličkou a dejte na 10 minut předpéct do trouby vyhřáté na 160 °C.
2
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Asi z 10 stonků chřestu odstraňte dřevnaté konce, odkrojte hlavičky a zbytek pokrájejte na 2cm špalíčky. Hlavičky a špalíčky chřestu vhoďte do hrnce, blanšírujte 2 minuty a ihned přesuňte do ledové vody a dejte stranou.
3
Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájejte na malé kostky, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte 15 g másla, kuře na něm opečte dozlatova a dejte stranou.
4
V té samé pánvi rozehřejte dalších 15 g másla a opečte na čtvrtky nakrájené očištěné žampiony 5 minut a dejte je stranou.
5
Na zbylém másle opečte očištěný, na kolečka pokrájený pórek po dobu 5 minut. Poté přidejte zpět do pánve kuře i žampiony.
6
Chřest sceďte, hlavičky dejte stranou, špalíčky přidejte do pánve spolu se strouhaným ementálem a promíchejte. Vzniklou zeleninovou směs rozprostřete na koláč.
7
V jiné míse rozmíchejte vejce se smetanou, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku a směs na koláči zalijte rozmíchanými vejci.
8
Nakonec navrch poklaďte hlavičky chřestu. Přikryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 45 minut. Alobal sundejte a pečte dozlatova.
9
Před servírováním nechte alespoň 10 minut odpočinout.
1
Smíchejte mouku s 90 g másla pokojové teploty, lžičkou solí a vlijte minerálku. Vypracujte kompaktní těsto a prsty ho vtlačte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy. Na několika místech těsto propíchněte vidličkou a dejte na 10 minut předpéct do trouby vyhřáté na 160 °C.
2
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Asi z 10 stonků chřestu odstraňte dřevnaté konce, odkrojte hlavičky a zbytek pokrájejte na 2cm špalíčky. Hlavičky a špalíčky chřestu vhoďte do hrnce, blanšírujte 2 minuty a ihned přesuňte do ledové vody a dejte stranou.
3
Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájejte na malé kostky, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte 15 g másla, kuře na něm opečte dozlatova a dejte stranou.
4
V té samé pánvi rozehřejte dalších 15 g másla a opečte na čtvrtky nakrájené očištěné žampiony 5 minut a dejte je stranou.
5
Na zbylém másle opečte očištěný, na kolečka pokrájený pórek po dobu 5 minut. Poté přidejte zpět do pánve kuře i žampiony.
6
Chřest sceďte, hlavičky dejte stranou, špalíčky přidejte do pánve spolu se strouhaným ementálem a promíchejte. Vzniklou zeleninovou směs rozprostřete na koláč.
7
V jiné míse rozmíchejte vejce se smetanou, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku a směs na koláči zalijte rozmíchanými vejci.
8
Nakonec navrch poklaďte hlavičky chřestu. Přikryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 45 minut. Alobal sundejte a pečte dozlatova.
9
Před servírováním nechte alespoň 10 minut odpočinout.