1
Do mísy prosejte 260 g mouky a přidejte na kostky nakrájené studené máslo vyndané z lednice. Mouku s máslem zpracujte v robotu nebo ručně na drobenku, až je sypká jako písek. Pak přidejte ledovou vodu, ½ lžičky soli a vypracujte hladké těsto.
2
Těsto vytvarujte do hranaté placky, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
3
Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte semínka a rozdělte ji na menší kusy, tak aby se vám dobře krájela na tenké plátky. Plátky nakrájejte co nejtenčí a dejte je do mísy.
4
V míse metličkou prošlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Přidejte 80 g kozího sýra a znovu prošlehejte. Ve směsi mohou zůstat malé kousky sýra.
5
Do koláčové formy o průměru 28 cm vložte těsto rozválené na pomoučeném stole na 3 mm silnou placku. Prsty vtlačte těsto do formy tak, aby vám vznikly okraje a těsto dobře přiléhalo k formě. Dno těsta propíchejte vidličkou a zakryjte pečicím papírem. Navrch vsypte pečicí fazole, které papír zatíží. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15 minut. Pak ho vyndejte a opatrně sundejte pečicí papír s fazolemi.
6
Do předpečeného koláče vyskládejte ⅔ nakrájené dýně, pak vše zalijte smetanovovaječnou směsí. Nahoru hezky vyložte do kruhu zbytek plátků dýně. Zbytek kozího sýra nadrolte na vršek koláče a posypte dýňovými semínky.
7
Koláč pečte 30–40 minut na 180 °C. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.
1
Do mísy prosejte 260 g mouky a přidejte na kostky nakrájené studené máslo vyndané z lednice. Mouku s máslem zpracujte v robotu nebo ručně na drobenku, až je sypká jako písek. Pak přidejte ledovou vodu, ½ lžičky soli a vypracujte hladké těsto.
2
Těsto vytvarujte do hranaté placky, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
3
Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte semínka a rozdělte ji na menší kusy, tak aby se vám dobře krájela na tenké plátky. Plátky nakrájejte co nejtenčí a dejte je do mísy.
4
V míse metličkou prošlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Přidejte 80 g kozího sýra a znovu prošlehejte. Ve směsi mohou zůstat malé kousky sýra.
5
Do koláčové formy o průměru 28 cm vložte těsto rozválené na pomoučeném stole na 3 mm silnou placku. Prsty vtlačte těsto do formy tak, aby vám vznikly okraje a těsto dobře přiléhalo k formě. Dno těsta propíchejte vidličkou a zakryjte pečicím papírem. Navrch vsypte pečicí fazole, které papír zatíží. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15 minut. Pak ho vyndejte a opatrně sundejte pečicí papír s fazolemi.
6
Do předpečeného koláče vyskládejte ⅔ nakrájené dýně, pak vše zalijte smetanovovaječnou směsí. Nahoru hezky vyložte do kruhu zbytek plátků dýně. Zbytek kozího sýra nadrolte na vršek koláče a posypte dýňovými semínky.
7
Koláč pečte 30–40 minut na 180 °C. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.