1
Do mísy robotu vsypte 460 g hladké mouky, přidejte 2 lžičky cukru, ½ sáčku prášku do pečiva, 2 lžíce olivového oleje, 260 ml vody a lžičku soli. Robot zapněte na mírné otáčky a nechte přibližně 3 minuty propracovat nebo těsto vypracujte ručně.
2
Hotové těsto rozdělte na poloviny, rozválejte je na dva stejně velké ovály a položte na plechy vyložené pečicím papírem.
3
Pomazánkové máslo rozdělte rovnoměrně na oba koláče a rozetřete pomocí stěrky. Nakrájejte 150 g anglické slaniny na nudličky a spolu se 150 g sýra ementálského typu rovnoměrně rozprostřete na připravené pláty těsta. Ozdobte měsíčky oloupané cibule a zasypte 2 lžičkami sušeného tymiánu. Na závěr zakápněte 2 lžícemi olivového oleje a opepřete.
4
Koláče pečte 15 minut v troubě na 220 °C, dokud se sýr nerozpustí a cibule se slaninou nezezlátnou. Koláče servírujte ještě teplé a křupavé.
1
Do mísy robotu vsypte 460 g hladké mouky, přidejte 2 lžičky cukru, ½ sáčku prášku do pečiva, 2 lžíce olivového oleje, 260 ml vody a lžičku soli. Robot zapněte na mírné otáčky a nechte přibližně 3 minuty propracovat nebo těsto vypracujte ručně.
2
Hotové těsto rozdělte na poloviny, rozválejte je na dva stejně velké ovály a položte na plechy vyložené pečicím papírem.
3
Pomazánkové máslo rozdělte rovnoměrně na oba koláče a rozetřete pomocí stěrky. Nakrájejte 150 g anglické slaniny na nudličky a spolu se 150 g sýra ementálského typu rovnoměrně rozprostřete na připravené pláty těsta. Ozdobte měsíčky oloupané cibule a zasypte 2 lžičkami sušeného tymiánu. Na závěr zakápněte 2 lžícemi olivového oleje a opepřete.
4
Koláče pečte 15 minut v troubě na 220 °C, dokud se sýr nerozpustí a cibule se slaninou nezezlátnou. Koláče servírujte ještě teplé a křupavé.