1
V silnostěnném hrnci opečte dozlatova slaninu. Přesuňte ji na talíř vyložený papírovou utěrkou.
2
V hrnci nechte zhruba 1½ lžíce vypečeného slaninového tuku, vhoďte cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Přidejte hnědý cukr, kmín, kajenský pepř, kávu, jablečný ocet a javorový sirup a přiveďte k varu.
3
Do hrnce vraťte slaninu a zvolna vařte minimálně 2 hodiny, dokud směs nezhoustne. Pokud chcete, aby byla jemnější, můžete ji ještě rozmixovat v robotu. Nechte zcela vychladnout.
4
Podávejte s bramborovým chlebem, ozdobte rukolou promixovanou se lžící oleje a nasekanou papričkou.
1
V silnostěnném hrnci opečte dozlatova slaninu. Přesuňte ji na talíř vyložený papírovou utěrkou.
2
V hrnci nechte zhruba 1½ lžíce vypečeného slaninového tuku, vhoďte cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Přidejte hnědý cukr, kmín, kajenský pepř, kávu, jablečný ocet a javorový sirup a přiveďte k varu.
3
Do hrnce vraťte slaninu a zvolna vařte minimálně 2 hodiny, dokud směs nezhoustne. Pokud chcete, aby byla jemnější, můžete ji ještě rozmixovat v robotu. Nechte zcela vychladnout.
4
Podávejte s bramborovým chlebem, ozdobte rukolou promixovanou se lžící oleje a nasekanou papričkou.