Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySlaninová omáčka s javorovým sirupem
Albert logoAlbert logo
  • Slaninová omáčka s javorovým sirupem

Slaninová omáčka s javorovým sirupem

Slaninová omáčka s javorovým sirupem
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Bez laktózy
Grilování
Příloha

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Slanina vcelku 300 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Vinný červený ocet 65 g
  • Javorový sirup 65 ml
  • Bourbon 65 ml
  • Cukr třtinový 130 g
  • Voda 65 ml
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Pepř
  • Sůl
  • Slanina vcelku 300 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Vinný červený ocet 65 g
  • Javorový sirup 65 ml
  • Bourbon 65 ml
  • Cukr třtinový 130 g
  • Voda 65 ml
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
Slaninu nakrájejte na malé kostičky a dejte nasucho opéct do rozpálené pánve asi na 15 minut, až se úplně vyškvaří. Slaninu přendejte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se odsála mastnota. Zbytek sádla nechte v pánvi.
2
Do pánve nasypte prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Restujte 2 minuty, zalijte opatrně octem a promíchejte. Přilijte javorový sirup, opět promíchejte a vlijte bourbon a vodu. Znovu promíchejte, přidejte cukr a hořčici. Míchejte, dokud směs nebude mít hezky táhlou texturu, ale pořád bude dostatečně tekutá.
3
Vsypte do směsi vyškvařenou slaninu a za stálého míchání zredukujte na marmeládovou konzistenci. Nakonec osolte a opepřete.
1
Slaninu nakrájejte na malé kostičky a dejte nasucho opéct do rozpálené pánve asi na 15 minut, až se úplně vyškvaří. Slaninu přendejte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se odsála mastnota. Zbytek sádla nechte v pánvi.
2
Do pánve nasypte prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Restujte 2 minuty, zalijte opatrně octem a promíchejte. Přilijte javorový sirup, opět promíchejte a vlijte bourbon a vodu. Znovu promíchejte, přidejte cukr a hořčici. Míchejte, dokud směs nebude mít hezky táhlou texturu, ale pořád bude dostatečně tekutá.
3
Vsypte do směsi vyškvařenou slaninu a za stálého míchání zredukujte na marmeládovou konzistenci. Nakonec osolte a opepřete.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.