1
Smíchejte v míse 80 g pohankové mouky, 1 vejce, 250 ml mléka a špetku soli. Nechte chladit 3 až 6 hodin v lednici.
2
Než začnete palačinky smažit, rozehřejte si 40 g másla, ale nemělo by být zcela horké, přilijte ho do těsta a dobře promíchejte. Pak rozpusťte kousek másla na velké pánvi, a jakmile začne pěnit, přidejte dostatek těsta, aby pokrylo dno pánve, a rozetřete tak, aby povrch byl pokrytý tenkou vrstvou. Palačinku opékejte, dokud povrch není pevný a spodní strana nezačne hnědnout, pak opatrně obraťte a opékejte další minutu a odeberte z pánve. Takto připravte všechny palačinky.
3
Palačinky položte na plechy s pečicím papírem. Na každou palačinku rozprostřete sýr a špenát. Přidejte plátek másla, sůl a pepř. Pak přidejte plátek prosciutta a do středu každé palačinky rozklepněte vejce. Okraje palačinky přehněte směrem do středu, aby se náplň uzavřela, a můžete upevnit párátky, aby se neotevřela.
4
Přeneste do trouby a pečte po dobu 10–12 minut na 200 °C nebo dokud nebudou vejce hotová. Pak vyjměte z trouby a ozdobte čerstvou rukolou. Každou palačinku lehce pokapejte olivovým olejem, okořeňte podle chuti chilli vločkami a solí a přidejte jedlé květy. Snídani můžete ozdobit čerstvým heřmánkem nebo sedmikráskami.
1
Smíchejte v míse 80 g pohankové mouky, 1 vejce, 250 ml mléka a špetku soli. Nechte chladit 3 až 6 hodin v lednici.
2
Než začnete palačinky smažit, rozehřejte si 40 g másla, ale nemělo by být zcela horké, přilijte ho do těsta a dobře promíchejte. Pak rozpusťte kousek másla na velké pánvi, a jakmile začne pěnit, přidejte dostatek těsta, aby pokrylo dno pánve, a rozetřete tak, aby povrch byl pokrytý tenkou vrstvou. Palačinku opékejte, dokud povrch není pevný a spodní strana nezačne hnědnout, pak opatrně obraťte a opékejte další minutu a odeberte z pánve. Takto připravte všechny palačinky.
3
Palačinky položte na plechy s pečicím papírem. Na každou palačinku rozprostřete sýr a špenát. Přidejte plátek másla, sůl a pepř. Pak přidejte plátek prosciutta a do středu každé palačinky rozklepněte vejce. Okraje palačinky přehněte směrem do středu, aby se náplň uzavřela, a můžete upevnit párátky, aby se neotevřela.
4
Přeneste do trouby a pečte po dobu 10–12 minut na 200 °C nebo dokud nebudou vejce hotová. Pak vyjměte z trouby a ozdobte čerstvou rukolou. Každou palačinku lehce pokapejte olivovým olejem, okořeňte podle chuti chilli vločkami a solí a přidejte jedlé květy. Snídani můžete ozdobit čerstvým heřmánkem nebo sedmikráskami.