1
V míse metličkou vyšlehejte mléko s vejci, přisypte prosátou pohankovou mouku a špetku soli. Těsto dejte stranou.
2
V pánvi rozehřáté na střední stupeň rozpusťte 20 g másla a zpěňte na něm najemno nakrájenou, očištěnou šalotku. Po 2 minutách vsypte plátky propláchnutých žampionů, oloupaný, rozmělněný česnek, sůl, pepř a oregano. Restujte 5 minut.
3
Nakonec vmíchejte omyté, pokrájené listy kapusty zbavené středových stvolů. Zakryjte pokličkou a duste 5 minut na mírném ohni do změknutí. Vlijte smetanu, promíchejte a odstavte z ohně.
4
Mezitím ve druhé, nepřilnavé pánvi vytřené máslem smažte palačinky z připraveného těsta.
5
Palačinky servírujte plněné žampionovokapustovou směsí, posypané najemno nasekanou petrželí.
1
V míse metličkou vyšlehejte mléko s vejci, přisypte prosátou pohankovou mouku a špetku soli. Těsto dejte stranou.
2
V pánvi rozehřáté na střední stupeň rozpusťte 20 g másla a zpěňte na něm najemno nakrájenou, očištěnou šalotku. Po 2 minutách vsypte plátky propláchnutých žampionů, oloupaný, rozmělněný česnek, sůl, pepř a oregano. Restujte 5 minut.
3
Nakonec vmíchejte omyté, pokrájené listy kapusty zbavené středových stvolů. Zakryjte pokličkou a duste 5 minut na mírném ohni do změknutí. Vlijte smetanu, promíchejte a odstavte z ohně.
4
Mezitím ve druhé, nepřilnavé pánvi vytřené máslem smažte palačinky z připraveného těsta.
5
Palačinky servírujte plněné žampionovokapustovou směsí, posypané najemno nasekanou petrželí.