Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySlaná galetka s kuřetem a žampiony
Albert logoAlbert logo
  • Slaná galetka s kuřetem a žampiony

Slaná galetka s kuřetem a žampiony

Slaná galetka s kuřetem a žampiony
Velmi snadné
31-45 minut
2/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Mouka hladká 230 g
  • Tymián sušený 2 člž
  • Voda 2,5 plž
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Žampiony hnědé 250 g
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Kapusta hlávková
  • Česnek 3 strouž.
  • Vývar kuřecí 250 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Kuřecí prsní řízky 150 g
  • Petržel hladkolistá 2 plž
  • Oregano sušené 1 člž
  • Máslo 150 g
  • Mouka hladká 230 g
  • Tymián sušený 2 člž
  • Voda 2,5 plž
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Žampiony hnědé 250 g
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Kapusta hlávková
  • Česnek 3 strouž.
  • Vývar kuřecí 250 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Kuřecí prsní řízky 150 g
  • Petržel hladkolistá 2 plž
  • Oregano sušené 1 člž

Příprava

1
Hladkou mouku smíchejte se solí a tymiánem. Máslo nakrájejte a poté pomocí rukou spojte s moukou, až vznikne drobenka. Postupně přidávejte vodu, až vytvoříte kompaktní těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte na hodinu do lednice.
2
Cibuli nakrájejte na měsíčky, mrkev a žampiony na plátky, řapíkatý celer, kapustu a česnek na kousky.
3
Na másle nejdříve opečte cibuli, mrkev a celer, pak přidejte žampiony, kapustu a česnek. Orestujte dozlatova.
4
Rozmíchejte vývar s moukou, solí, pepřem. Pomalu přelijte přes zeleninu. Pak přidejte kuřecí maso natrhané na nudličky a oregano.
5
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na pomoučeném pečicím papíru do kruhu o průměru 15 cm a výšce 0,5 cm. Přesuňte na plech.
6
Náplň navrstvěte na střed těsta a okraje přehněte přes náplň. Pečte dozlatova asi 30 minut. Před krájením nechte chvíli odpočinout. Ozdobte čerstvou petrželkou.
1
Hladkou mouku smíchejte se solí a tymiánem. Máslo nakrájejte a poté pomocí rukou spojte s moukou, až vznikne drobenka. Postupně přidávejte vodu, až vytvoříte kompaktní těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte na hodinu do lednice.
2
Cibuli nakrájejte na měsíčky, mrkev a žampiony na plátky, řapíkatý celer, kapustu a česnek na kousky.
3
Na másle nejdříve opečte cibuli, mrkev a celer, pak přidejte žampiony, kapustu a česnek. Orestujte dozlatova.
4
Rozmíchejte vývar s moukou, solí, pepřem. Pomalu přelijte přes zeleninu. Pak přidejte kuřecí maso natrhané na nudličky a oregano.
5
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na pomoučeném pečicím papíru do kruhu o průměru 15 cm a výšce 0,5 cm. Přesuňte na plech.
6
Náplň navrstvěte na střed těsta a okraje přehněte přes náplň. Pečte dozlatova asi 30 minut. Před krájením nechte chvíli odpočinout. Ozdobte čerstvou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.