Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySladkokyselé kuře
Albert logoAlbert logo
  • Sladkokyselé kuře

Sladkokyselé kuře

Sladkokyselé kuře
Náročné
31-45 minut
0/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej slunečnicový
  • Kuřecí prsní řízky 4 ks
  • Sojová omáčka 6 plž
  • Olej olivový 2 člž
  • Tempura
  • Paprika červená 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Cukr tmavý 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Sherry 5 plž
  • Zázvor 1 ks
  • Sezam 1 plž
  • Vinný bílý ocet 5 plž
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Pepř
  • Sůl
  • Olej slunečnicový
  • Kuřecí prsní řízky 4 ks
  • Sojová omáčka 6 plž
  • Olej olivový 2 člž
  • Tempura
  • Paprika červená 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Cukr tmavý 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Sherry 5 plž
  • Zázvor 1 ks
  • Sezam 1 plž
  • Vinný bílý ocet 5 plž
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Pepř

Příprava

1
Celý recept vypadá složitě, ale není. Nejdřív si nakrájím maso na malé proužky, poleji sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Pěkně to promíchám, nechám chvíli ležet a jdu si připravit tempuru. Do ní pak namáčím na vidličku napíchnuté kousky masa a házím je do rozpáleného oleje.
2
Maso v těstíčku usmažím prudce, po částech, ponořené v oleji a dávám pozor, aby se jeden kousek neslepil s druhým. Kdo má rád fritézu, může kousky masa usmažit v ní. Já jsem se naučila používat wok a všechny jeho výhody. Usmažené kousky masa dávám na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk. A jdu na zeleninu.
3
Vyleji z pánve tuk ze smažení masa, otřu ji kuchyňským papírem a rozpálím tři lžíce nového oleje. Přidám papriku, mrkev, česnek a zázvor a tři minuty je opékám. Pak smíchám všechny ingredience na omáčku s 200 ml vody a vliji je do opečené zeleniny. Vařím pár minut, až se vše krásně propojí v hlaďounkou omáčku.
4
A je to. Osmažené masíčko naservíruji na talíře, zaliji omáčkou a posypu sezamovými semínky. Nejlepší přílohou je samozřejmě rýže. Já mám nejradši basmati (nikoliv v sáčcích) a vařím ji ,po čínsku‘, ale vy to zkuste, jak jste zvyklí, nebo podle návodu na obalu.
5
TIP: Těstíčko tempura připravuji tak, že rozšlehám jedno vejce s jedním hrnkem ledové vody (nebo perlivé minerálky) a hrnkem hladké mouky. Dávám si pozor, abych těstíčko nepřešlehala. Musí být jen pěkně hladké.
1
Celý recept vypadá složitě, ale není. Nejdřív si nakrájím maso na malé proužky, poleji sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Pěkně to promíchám, nechám chvíli ležet a jdu si připravit tempuru. Do ní pak namáčím na vidličku napíchnuté kousky masa a házím je do rozpáleného oleje.
2
Maso v těstíčku usmažím prudce, po částech, ponořené v oleji a dávám pozor, aby se jeden kousek neslepil s druhým. Kdo má rád fritézu, může kousky masa usmažit v ní. Já jsem se naučila používat wok a všechny jeho výhody. Usmažené kousky masa dávám na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk. A jdu na zeleninu.
3
Vyleji z pánve tuk ze smažení masa, otřu ji kuchyňským papírem a rozpálím tři lžíce nového oleje. Přidám papriku, mrkev, česnek a zázvor a tři minuty je opékám. Pak smíchám všechny ingredience na omáčku s 200 ml vody a vliji je do opečené zeleniny. Vařím pár minut, až se vše krásně propojí v hlaďounkou omáčku.
4
A je to. Osmažené masíčko naservíruji na talíře, zaliji omáčkou a posypu sezamovými semínky. Nejlepší přílohou je samozřejmě rýže. Já mám nejradši basmati (nikoliv v sáčcích) a vařím ji ,po čínsku‘, ale vy to zkuste, jak jste zvyklí, nebo podle návodu na obalu.
5
TIP: Těstíčko tempura připravuji tak, že rozšlehám jedno vejce s jedním hrnkem ledové vody (nebo perlivé minerálky) a hrnkem hladké mouky. Dávám si pozor, abych těstíčko nepřešlehala. Musí být jen pěkně hladké.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.