1
Do odměrky nasypte ½ lžíce třtinového cukru a zalijte 30 ml ohřáté horké vody. Vsypte droždí a nechte na teplém místě asi 5 minut.
2
Předvařenou řepu rozmixujte tyčovým mixérem s 50 ml vody na hladké pyré a přidejte k droždí. Dále přidejte ½ rozšlehaného vejce, podmáslí a 60 g třtinového cukru. V rendlíku rozpusťte 20 g másla a opatrně přilijte ke směsi. Pomeranč dobře omyjte a nastrouhejte z něj polovinu kůry. Spolu se solí vmíchejte také ke směsi.
3
Směs s droždím přelijte do větší mísy a přidejte také 210 g hladké mouky. Hněťte v těsto, postupně přidávejte všechnu mouku a zapracujte na hladké těsto. Z těsta udělejte kouli, dejte ji do mísy a překryjte utěrkou. Na teplém místě nechte kynout 90 minut.
4
V misce utřete vidličkou společně zbytek másla, třtinového cukru, skořici, zázvor a nasekané lískové ořechy.
5
Vykynuté těsto vyválejte na lehce pomoučeném válu na obdélník o rozměru 15 × 30 cm. Těsto potřete máslovoořechovou směsí tak, aby na každé straně vznikl 1,5 cm prázdného místa. Těsto opatrně zarolujte a rozdělte na 12 trojúhelníkových kousků.
6
Kousky vždy uprostřed stlačte koncem vařečky, aby vznikl ozdobný vzor, a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete zbytkem rozšlehaného vejce a nechte ještě 30 minut dokynout.
7
Pečte v troubě předehřáté na 160 °C cca 25 minut.
1
Do odměrky nasypte ½ lžíce třtinového cukru a zalijte 30 ml ohřáté horké vody. Vsypte droždí a nechte na teplém místě asi 5 minut.
2
Předvařenou řepu rozmixujte tyčovým mixérem s 50 ml vody na hladké pyré a přidejte k droždí. Dále přidejte ½ rozšlehaného vejce, podmáslí a 60 g třtinového cukru. V rendlíku rozpusťte 20 g másla a opatrně přilijte ke směsi. Pomeranč dobře omyjte a nastrouhejte z něj polovinu kůry. Spolu se solí vmíchejte také ke směsi.
3
Směs s droždím přelijte do větší mísy a přidejte také 210 g hladké mouky. Hněťte v těsto, postupně přidávejte všechnu mouku a zapracujte na hladké těsto. Z těsta udělejte kouli, dejte ji do mísy a překryjte utěrkou. Na teplém místě nechte kynout 90 minut.
4
V misce utřete vidličkou společně zbytek másla, třtinového cukru, skořici, zázvor a nasekané lískové ořechy.
5
Vykynuté těsto vyválejte na lehce pomoučeném válu na obdélník o rozměru 15 × 30 cm. Těsto potřete máslovoořechovou směsí tak, aby na každé straně vznikl 1,5 cm prázdného místa. Těsto opatrně zarolujte a rozdělte na 12 trojúhelníkových kousků.
6
Kousky vždy uprostřed stlačte koncem vařečky, aby vznikl ozdobný vzor, a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete zbytkem rozšlehaného vejce a nechte ještě 30 minut dokynout.
7
Pečte v troubě předehřáté na 160 °C cca 25 minut.