1
Polovinu másla, krupicového cukru, jeden sáček vanilkového cukru, tři lžíce kakaa a 200 ml vody dejte do kastrolu a na mírném plameni nechte rozehřát. Do zchladlé směsi pak přidejte polovinu mouky smíchanou s práškem do pečiva. Poté vmíchejte 4 žloutky a nakonec i tuhý sníh ze čtyř bílků. Směs vlijte na plech o rozměrech 30 x 40 cm vyloženy pečícím papírem a pečte při 180 °C 20 minut. Totéž zopakujte s druhou půlkou použitých ingrediencí, abyste měli dva čokopiškoty.
2
Prvních pět ingredienci na naplň promíchejte dohladka. Nakonec do vzniklého krému opatrně vmíchejte šlehačku ušlehanou dotuha. Většinu krému namažte na první korpus a přiklopte druhým. Zbytkem krému pak potřete vršek a boky dortu, krásně k sobě „přilepí“ marcipán. Ten obarvěte dozelena, rozválejte do velkého plátu a pak jim přetáhněte dort. Cukrovou polevou „nakreslete“ hřiště a dejte chladit. Ozdobte figurkami fotbalistů.