1
V míse metličkou smíchejte mouku, kakao, sůl, skořici, kávu a 60 g cukru. Pak přidejte 60 g sádla a 1 vejce. Těsto hněťte. V jiné misce smíchejte vinný ocet a víno. Mokrou směs po částech přilévejte k moučné směsi.
2
Hněťte dalších asi 5 minut na pracovní desce v elastické, pevné těsto, až bude hezky hladké a pružné. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu odležet do lednice.
3
Ricottu vyklopte do misky a lžící z ní vytlačte vodu. Tu slijte a k ricottě vmíchejte zbylý cukr. Čokoládu nasekejte na malé kousky, opatrně ji vmíchejte do připraveného krému a odložte do lednice.
4
Z těsta vyválejte placku o tloušťce 1 mm. K vykrojení použijte vykrajovátko nebo kulatou misku o průměru 10 cm, abyste vykrojili 20 kusů.
5
Vykrájené placičky propíchněte vidličkou, obtočte kolem kovových formiček na kremrole a konec pevně přitiskněte tak, aby se těsto spojilo. Překryjte konce přes sebe a v místě spojení stlačte.
6
Do hrnce vlijte řepkový olej a zahřejte ho na fritovací teplotu. Po jednom kousku smažte cannoli dozlatova. Vyndejte je na talíř opatřený kuchyňskou utěrkou, která absorbuje přebytečný tuk. Nechte vychladnout a pak sundejte z formiček.
7
Připravený krém přendejte do cukrářského pytlíku, odstřihněte špičku a naplňte cannoli vždy z obou stran.
8
Pistácie vyloupejte a nadrťte na malé kousky. Špičky cannoli dozdobte drcenými pistáciemi. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
1
V míse metličkou smíchejte mouku, kakao, sůl, skořici, kávu a 60 g cukru. Pak přidejte 60 g sádla a 1 vejce. Těsto hněťte. V jiné misce smíchejte vinný ocet a víno. Mokrou směs po částech přilévejte k moučné směsi.
2
Hněťte dalších asi 5 minut na pracovní desce v elastické, pevné těsto, až bude hezky hladké a pružné. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu odležet do lednice.
3
Ricottu vyklopte do misky a lžící z ní vytlačte vodu. Tu slijte a k ricottě vmíchejte zbylý cukr. Čokoládu nasekejte na malé kousky, opatrně ji vmíchejte do připraveného krému a odložte do lednice.
4
Z těsta vyválejte placku o tloušťce 1 mm. K vykrojení použijte vykrajovátko nebo kulatou misku o průměru 10 cm, abyste vykrojili 20 kusů.
5
Vykrájené placičky propíchněte vidličkou, obtočte kolem kovových formiček na kremrole a konec pevně přitiskněte tak, aby se těsto spojilo. Překryjte konce přes sebe a v místě spojení stlačte.
6
Do hrnce vlijte řepkový olej a zahřejte ho na fritovací teplotu. Po jednom kousku smažte cannoli dozlatova. Vyndejte je na talíř opatřený kuchyňskou utěrkou, která absorbuje přebytečný tuk. Nechte vychladnout a pak sundejte z formiček.
7
Připravený krém přendejte do cukrářského pytlíku, odstřihněte špičku a naplňte cannoli vždy z obou stran.
8
Pistácie vyloupejte a nadrťte na malé kousky. Špičky cannoli dozdobte drcenými pistáciemi. Podávejte posypané moučkovým cukrem.