Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySladké cannoli s ricottou
Albert logoAlbert logo
  • Sladké cannoli s ricottou

Sladké cannoli s ricottou

Sladké cannoli s ricottou
Náročné
Více než 60 minut
5/5
Italská
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
20 porcí
  • Mouka hladká 500 g
  • Kakao holandské 1 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Sůl
  • Káva instantní 1 člž
  • Cukr moučkový 160 g
  • Sádlo 100 g
  • Vinný ocet 50 ml
  • Vejce 3 ks
  • Bílé víno 50 ml
  • Ricotta 500 g
  • Pistácie 100 g
  • Olej řepkový 700 ml
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Kakao holandské 1 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Sůl
  • Káva instantní 1 člž
  • Cukr moučkový 160 g
  • Sádlo 100 g
  • Vinný ocet 50 ml
  • Vejce 3 ks
  • Bílé víno 50 ml
  • Ricotta 500 g
  • Pistácie 100 g
  • Olej řepkový 700 ml
  • Čokoláda hořká 200 g

Příprava

1
V míse metličkou smíchejte mouku, kakao, sůl, skořici, kávu a 60 g cukru. Pak přidejte 60 g sádla a 1 vejce. Těsto hněťte. V jiné misce smíchejte vinný ocet a víno. Mokrou směs po částech přilévejte k moučné směsi.
2
Hněťte dalších asi 5 minut na pracovní desce v elastické, pevné těsto, až bude hezky hladké a pružné. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu odležet do lednice.
3
Ricottu vyklopte do misky a lžící z ní vytlačte vodu. Tu slijte a k ricottě vmíchejte zbylý cukr. Čokoládu nasekejte na malé kousky, opatrně ji vmíchejte do připraveného krému a odložte do lednice.
4
Z těsta vyválejte placku o tloušťce 1 mm. K vykrojení použijte vykrajovátko nebo kulatou misku o průměru 10 cm, abyste vykrojili 20 kusů.
5
Vykrájené placičky propíchněte vidličkou, obtočte kolem kovových formiček na kremrole a konec pevně přitiskněte tak, aby se těsto spojilo. Překryjte konce přes sebe a v místě spojení stlačte.
6
Do hrnce vlijte řepkový olej a zahřejte ho na fritovací teplotu. Po jednom kousku smažte cannoli dozlatova. Vyndejte je na talíř opatřený kuchyňskou utěrkou, která absorbuje přebytečný tuk. Nechte vychladnout a pak sundejte z formiček.
7
Připravený krém přendejte do cukrářského pytlíku, odstřihněte špičku a naplňte cannoli vždy z obou stran.
8
Pistácie vyloupejte a nadrťte na malé kousky. Špičky cannoli dozdobte drcenými pistáciemi. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
1
V míse metličkou smíchejte mouku, kakao, sůl, skořici, kávu a 60 g cukru. Pak přidejte 60 g sádla a 1 vejce. Těsto hněťte. V jiné misce smíchejte vinný ocet a víno. Mokrou směs po částech přilévejte k moučné směsi.
2
Hněťte dalších asi 5 minut na pracovní desce v elastické, pevné těsto, až bude hezky hladké a pružné. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu odležet do lednice.
3
Ricottu vyklopte do misky a lžící z ní vytlačte vodu. Tu slijte a k ricottě vmíchejte zbylý cukr. Čokoládu nasekejte na malé kousky, opatrně ji vmíchejte do připraveného krému a odložte do lednice.
4
Z těsta vyválejte placku o tloušťce 1 mm. K vykrojení použijte vykrajovátko nebo kulatou misku o průměru 10 cm, abyste vykrojili 20 kusů.
5
Vykrájené placičky propíchněte vidličkou, obtočte kolem kovových formiček na kremrole a konec pevně přitiskněte tak, aby se těsto spojilo. Překryjte konce přes sebe a v místě spojení stlačte.
6
Do hrnce vlijte řepkový olej a zahřejte ho na fritovací teplotu. Po jednom kousku smažte cannoli dozlatova. Vyndejte je na talíř opatřený kuchyňskou utěrkou, která absorbuje přebytečný tuk. Nechte vychladnout a pak sundejte z formiček.
7
Připravený krém přendejte do cukrářského pytlíku, odstřihněte špičku a naplňte cannoli vždy z obou stran.
8
Pistácie vyloupejte a nadrťte na malé kousky. Špičky cannoli dozdobte drcenými pistáciemi. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.