1
První část receptu udělejte raději vy, dospělí. Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si 24 samodržících papírových košíčků o průměru 34 mm a výšce 21 mm.
2
V míse smíchejte obě mouky, oba cukry, kypřicí prášek a pomerančovou kůru. V jiné lehce našlehejte vejce, přidejte k nim zakysanou smetanu a máslo a pak vlhkou směs vmíchejte k tekuté. Nepřešlehejte.
3
Směs rozdělte do čtyřech misek a každou obarvěte jinou potravinářskou barvou a poté těsta rozdělte do košíčků a pečte 25 minut. Nechte zchladnout.
4
Pusťte k dílu děti. Změklé máslo našlehejte se sýrem, vmíchejte cukr a extrakt a krémem naplňte cukrářský sáček.
5
Muffiny až na jeden zelený ozdobte krémem a podle obrázku je spojte do těla stonožky, na zelený posaďte poslední z řady a z cukrovinek udělejte oči, pusu, nos i tykadla. Z kyselých bonbonů udělejte nohy.
1
První část receptu udělejte raději vy, dospělí. Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si 24 samodržících papírových košíčků o průměru 34 mm a výšce 21 mm.
2
V míse smíchejte obě mouky, oba cukry, kypřicí prášek a pomerančovou kůru. V jiné lehce našlehejte vejce, přidejte k nim zakysanou smetanu a máslo a pak vlhkou směs vmíchejte k tekuté. Nepřešlehejte.
3
Směs rozdělte do čtyřech misek a každou obarvěte jinou potravinářskou barvou a poté těsta rozdělte do košíčků a pečte 25 minut. Nechte zchladnout.
4
Pusťte k dílu děti. Změklé máslo našlehejte se sýrem, vmíchejte cukr a extrakt a krémem naplňte cukrářský sáček.
5
Muffiny až na jeden zelený ozdobte krémem a podle obrázku je spojte do těla stonožky, na zelený posaďte poslední z řady a z cukrovinek udělejte oči, pusu, nos i tykadla. Z kyselých bonbonů udělejte nohy.