1
Do konvice dejte vařit vodu. Klobásky vymáčkněte ze střívka na talíř, poprašte je paprikou, posypte rozmarýnem a několikrát na ně strouhněte muškátový oříšek. Zlehka osolte, opepřete a vidličkou propracujte.
2
Mouku, strouhanku a vejce rozdělte do tří misek. Křepelčí vajíčka dejte do rendlíku, přelijte vroucí vodou z konvice a 2 minuty vařte. Ihned poté rendlík stáhněte z ohně, dejte ho do dřezu a 2–3 minuty na vajíčka pouštějte studenou vodu. Pak je oloupejte.
3
Z masové směsi tvarujte placičky o průměru cca 6 cm a balte do nich křepelčí vajíčka. Pak každou kuličku obalte v mouce, ve vejci a strouhance. Kuličky nechte vychladit.
4
Do hlubšího kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje, nechte ho rozehřát a skotská vejce postupně osmažte dozlatova, trvá to asi 4–5 minut. Nedávejte je do oleje naráz, doporučujeme je smažit na 2–3 etapy podle velikosti kastrolu, každá kulička by měla mít kolem sebe dost místa.
5
Osmažená skotská vejce odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte s hořčicí a vychlazeným pivem.
1
Do konvice dejte vařit vodu. Klobásky vymáčkněte ze střívka na talíř, poprašte je paprikou, posypte rozmarýnem a několikrát na ně strouhněte muškátový oříšek. Zlehka osolte, opepřete a vidličkou propracujte.
2
Mouku, strouhanku a vejce rozdělte do tří misek. Křepelčí vajíčka dejte do rendlíku, přelijte vroucí vodou z konvice a 2 minuty vařte. Ihned poté rendlík stáhněte z ohně, dejte ho do dřezu a 2–3 minuty na vajíčka pouštějte studenou vodu. Pak je oloupejte.
3
Z masové směsi tvarujte placičky o průměru cca 6 cm a balte do nich křepelčí vajíčka. Pak každou kuličku obalte v mouce, ve vejci a strouhance. Kuličky nechte vychladit.
4
Do hlubšího kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje, nechte ho rozehřát a skotská vejce postupně osmažte dozlatova, trvá to asi 4–5 minut. Nedávejte je do oleje naráz, doporučujeme je smažit na 2–3 etapy podle velikosti kastrolu, každá kulička by měla mít kolem sebe dost místa.
5
Osmažená skotská vejce odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte s hořčicí a vychlazeným pivem.