Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySkořicoví šnečci z jedné formy
Albert logoAlbert logo
  • Skořicoví šnečci z jedné formy

Skořicoví šnečci z jedné formy

Skořicoví šnečci z jedné formy
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Skandinávská
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 110 g
  • Droždí čerstvé 15 g
  • Mléko plnotučné 225 ml
  • Mouka hladká 315 g
  • Kardamom mletý 1/2 člž
  • Sůl 1/4 člž
  • Cukr krupicový 130 g
  • Vanilkový lusk 1/3 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 75 ml
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Vejce 2 ks
  • Pekanové ořechy 30 g
  • Voda 2 plž
  • Máslo 110 g
  • Droždí čerstvé 15 g
  • Mléko plnotučné 225 ml
  • Mouka hladká 315 g
  • Kardamom mletý 1/2 člž
  • Sůl 1/4 člž
  • Cukr krupicový 130 g
  • Vanilkový lusk 1/3 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 75 ml
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Vejce 2 ks
  • Pekanové ořechy 30 g
  • Voda 2 plž

Příprava

1
Do mísy rozdrobte droždí, přelijte 190 ml vlažného mléka (37 °C) a rozmíchejte. V druhé míse smíchejte 308 g prosáté mouky, kardamom a sůl. K droždí přidejte 56 g másla a 53 g cukru, zamíchejte. Postupně přimíchejte do mléka moučnou směs a hněťte v robotu 10–15 minut, až je těsto lesklé, nadýchané a nelepí. Mísu překryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě 60–90 minut, až se zdvojnásobí.
2
Na krém vlijte do rendlíku smetanu a zbylé mléko. Z lusku stáhněte špičkou nože semínka a přidejte do rendlíku semínka i lusk. Zahřejte těsně pod bod varu a stáhněte z plotny. V misce smíchejte žloutek, 20 g cukru a škrob. Vaječnou směs přilijte do rendlíku s horkou smetanou, vraťte na plotnu a vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavte z plotny, povrch krému zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
3
Ořechy namelte nebo najemno rozmixujte. Přidejte 30 g cukru, vodu a po malých pulsech rozmixujte. Vložte 40 g másla pokojové teploty, skořici, špetku soli a znovu rozmixujte do hladké pasty.
4
Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na obdélník velký asi 36 × 18 cm. Těsto potřete ořechovou pastou, zarolujte a nakrájejte na 8 kusů.
5
Zapékací formu o průměru 22 cm vymažte zbylým máslem a vysypte cukrem. Vložte 8 šneků tak, aby měli trochu místa. Překryjte utěrkou a nechte 40 minut kynout. Pak udělejte uprostřed každého koncem vařečky otvor, naplňte krémem. Potřete rozmíchaným vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.
1
Do mísy rozdrobte droždí, přelijte 190 ml vlažného mléka (37 °C) a rozmíchejte. V druhé míse smíchejte 308 g prosáté mouky, kardamom a sůl. K droždí přidejte 56 g másla a 53 g cukru, zamíchejte. Postupně přimíchejte do mléka moučnou směs a hněťte v robotu 10–15 minut, až je těsto lesklé, nadýchané a nelepí. Mísu překryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě 60–90 minut, až se zdvojnásobí.
2
Na krém vlijte do rendlíku smetanu a zbylé mléko. Z lusku stáhněte špičkou nože semínka a přidejte do rendlíku semínka i lusk. Zahřejte těsně pod bod varu a stáhněte z plotny. V misce smíchejte žloutek, 20 g cukru a škrob. Vaječnou směs přilijte do rendlíku s horkou smetanou, vraťte na plotnu a vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavte z plotny, povrch krému zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
3
Ořechy namelte nebo najemno rozmixujte. Přidejte 30 g cukru, vodu a po malých pulsech rozmixujte. Vložte 40 g másla pokojové teploty, skořici, špetku soli a znovu rozmixujte do hladké pasty.
4
Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na obdélník velký asi 36 × 18 cm. Těsto potřete ořechovou pastou, zarolujte a nakrájejte na 8 kusů.
5
Zapékací formu o průměru 22 cm vymažte zbylým máslem a vysypte cukrem. Vložte 8 šneků tak, aby měli trochu místa. Překryjte utěrkou a nechte 40 minut kynout. Pak udělejte uprostřed každého koncem vařečky otvor, naplňte krémem. Potřete rozmíchaným vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.