1
Do mísy rozdrobte droždí, přelijte 190 ml vlažného mléka (37 °C) a rozmíchejte. V druhé míse smíchejte 308 g prosáté mouky, kardamom a sůl. K droždí přidejte 56 g másla a 53 g cukru, zamíchejte. Postupně přimíchejte do mléka moučnou směs a hněťte v robotu 10–15 minut, až je těsto lesklé, nadýchané a nelepí. Mísu překryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě 60–90 minut, až se zdvojnásobí.
2
Na krém vlijte do rendlíku smetanu a zbylé mléko. Z lusku stáhněte špičkou nože semínka a přidejte do rendlíku semínka i lusk. Zahřejte těsně pod bod varu a stáhněte z plotny. V misce smíchejte žloutek, 20 g cukru a škrob. Vaječnou směs přilijte do rendlíku s horkou smetanou, vraťte na plotnu a vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavte z plotny, povrch krému zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
3
Ořechy namelte nebo najemno rozmixujte. Přidejte 30 g cukru, vodu a po malých pulsech rozmixujte. Vložte 40 g másla pokojové teploty, skořici, špetku soli a znovu rozmixujte do hladké pasty.
4
Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na obdélník velký asi 36 × 18 cm. Těsto potřete ořechovou pastou, zarolujte a nakrájejte na 8 kusů.
5
Zapékací formu o průměru 22 cm vymažte zbylým máslem a vysypte cukrem. Vložte 8 šneků tak, aby měli trochu místa. Překryjte utěrkou a nechte 40 minut kynout. Pak udělejte uprostřed každého koncem vařečky otvor, naplňte krémem. Potřete rozmíchaným vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.
1
Do mísy rozdrobte droždí, přelijte 190 ml vlažného mléka (37 °C) a rozmíchejte. V druhé míse smíchejte 308 g prosáté mouky, kardamom a sůl. K droždí přidejte 56 g másla a 53 g cukru, zamíchejte. Postupně přimíchejte do mléka moučnou směs a hněťte v robotu 10–15 minut, až je těsto lesklé, nadýchané a nelepí. Mísu překryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě 60–90 minut, až se zdvojnásobí.
2
Na krém vlijte do rendlíku smetanu a zbylé mléko. Z lusku stáhněte špičkou nože semínka a přidejte do rendlíku semínka i lusk. Zahřejte těsně pod bod varu a stáhněte z plotny. V misce smíchejte žloutek, 20 g cukru a škrob. Vaječnou směs přilijte do rendlíku s horkou smetanou, vraťte na plotnu a vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavte z plotny, povrch krému zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
3
Ořechy namelte nebo najemno rozmixujte. Přidejte 30 g cukru, vodu a po malých pulsech rozmixujte. Vložte 40 g másla pokojové teploty, skořici, špetku soli a znovu rozmixujte do hladké pasty.
4
Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na obdélník velký asi 36 × 18 cm. Těsto potřete ořechovou pastou, zarolujte a nakrájejte na 8 kusů.
5
Zapékací formu o průměru 22 cm vymažte zbylým máslem a vysypte cukrem. Vložte 8 šneků tak, aby měli trochu místa. Překryjte utěrkou a nechte 40 minut kynout. Pak udělejte uprostřed každého koncem vařečky otvor, naplňte krémem. Potřete rozmíchaným vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.