1
Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
2
Kynuté těsto rozválejte do obdélníkového plátu o tloušťce asi 1 cm, na jednu jeho polovinu dejte obdélník z máslového těsta a přeložte přes něj kynuté těsto. Znovu rozválejte do obdélníku, přeložte, rozválejte a přeložte.
3
Pak těsto rozdělte na tři díly a ty postupně vyvalujte do tloušťky půl centimetru a krájejte z nich čtverce o straně asi 6 cm. Doprostřed každého dejte vyšlehaný tvaroh, povidla či mák povařený pětadvacet minut s 250 ml vody a 2 lžícemi vanilkového cukru. Přes náplň přeložte cípy čtverců, k sobě je přimáčkněte kouskem těsta a nakonec koláčky potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 200 °C asi patnáct minut dozlatova.
1
Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
2
Kynuté těsto rozválejte do obdélníkového plátu o tloušťce asi 1 cm, na jednu jeho polovinu dejte obdélník z máslového těsta a přeložte přes něj kynuté těsto. Znovu rozválejte do obdélníku, přeložte, rozválejte a přeložte.
3
Pak těsto rozdělte na tři díly a ty postupně vyvalujte do tloušťky půl centimetru a krájejte z nich čtverce o straně asi 6 cm. Doprostřed každého dejte vyšlehaný tvaroh, povidla či mák povařený pětadvacet minut s 250 ml vody a 2 lžícemi vanilkového cukru. Přes náplň přeložte cípy čtverců, k sobě je přimáčkněte kouskem těsta a nakonec koláčky potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 200 °C asi patnáct minut dozlatova.