Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySkládané koláče
Albert logoAlbert logo
  • Skládané koláče

Skládané koláče

Skládané koláče
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Mák mletý 150 g
  • Povidla
  • Cukr vanilkový 2 plž
  • Mouka hladká 300 g
  • Cukr krupicový 30 g
  • Droždí čerstvé 20 g
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Mléko
  • Mouka hrubá 200 g
  • Máslo 250 g
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Mák mletý 150 g
  • Povidla
  • Cukr vanilkový 2 plž
  • Mouka hladká 300 g
  • Cukr krupicový 30 g
  • Droždí čerstvé 20 g
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Mléko
  • Mouka hrubá 200 g
  • Máslo 250 g

Příprava

1
Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
2
Kynuté těsto rozválejte do obdélníkového plátu o tloušťce asi 1 cm, na jednu jeho polovinu dejte obdélník z máslového těsta a přeložte přes něj kynuté těsto. Znovu rozválejte do obdélníku, přeložte, rozválejte a přeložte.
3
Pak těsto rozdělte na tři díly a ty postupně vyvalujte do tloušťky půl centimetru a krájejte z nich čtverce o straně asi 6 cm. Doprostřed každého dejte vyšlehaný tvaroh, povidla či mák povařený pětadvacet minut s 250 ml vody a 2 lžícemi vanilkového cukru. Přes náplň přeložte cípy čtverců, k sobě je přimáčkněte kouskem těsta a nakonec koláčky potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 200 °C asi patnáct minut dozlatova.
1
Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
2
Kynuté těsto rozválejte do obdélníkového plátu o tloušťce asi 1 cm, na jednu jeho polovinu dejte obdélník z máslového těsta a přeložte přes něj kynuté těsto. Znovu rozválejte do obdélníku, přeložte, rozválejte a přeložte.
3
Pak těsto rozdělte na tři díly a ty postupně vyvalujte do tloušťky půl centimetru a krájejte z nich čtverce o straně asi 6 cm. Doprostřed každého dejte vyšlehaný tvaroh, povidla či mák povařený pětadvacet minut s 250 ml vody a 2 lžícemi vanilkového cukru. Přes náplň přeložte cípy čtverců, k sobě je přimáčkněte kouskem těsta a nakonec koláčky potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 200 °C asi patnáct minut dozlatova.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.