Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠípková omáčka s bio hovězím a jáhlovým knedlíkem
Albert logoAlbert logo
  • Šípková omáčka s bio hovězím a jáhlovým knedlíkem

Šípková omáčka s bio hovězím a jáhlovým knedlíkem

Podávejtes plátkem citronu, lžičkou šlehačkya brusinkové marmelády.
Šípková omáčka s bio hovězím a jáhlovým knedlíkem
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bio
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 10 g
  • Špek 50 g
  • Hovězí zadní bez kosti BIO 1 kg
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel 1 ks
  • Olej slunečnicový 8 plž
  • Celer 1/2 ks
  • Cibule BIO 2 ks
  • Rajský protlak 100 ml
  • Marmeláda šípková 250 ml
  • Povidla 2 plž
  • Jalovec 6 ks
  • Pepř celý 6 ks
  • Červené víno 200 ml
  • Nové koření 6 ks
  • Bobkový list 3 ks
  • Skořice celá 1 ks
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Perník na strouhání 1 ks
  • Citron BIO 1/2 ks
  • Voda 200 ml
  • Máslo 10 g
  • Špek 50 g
  • Hovězí zadní bez kosti BIO 1 kg
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel 1 ks
  • Olej slunečnicový 8 plž
  • Celer 1/2 ks
  • Cibule BIO 2 ks
  • Rajský protlak 100 ml
  • Marmeláda šípková 250 ml
  • Povidla 2 plž
  • Jalovec 6 ks
  • Pepř celý 6 ks

Příprava

1
Špek a 1 očištěnou mrkev nakrájejte na špalíčky. Maso jimi prošpikujte, osolte, opepřete a na 1⁄2 rozpáleného oleje opečte ze všech stran. Nechte odpočívat.
2
Zbytek zeleniny nakrájejte na kostky. Do hrnce přilijte olej a vše kromě cibule orestujte dozlatohněda. Vložte cibuli a dál restujte. Přidejte protlak, povidla a šípkovou marmeládu. Restujte 5 minut. Podlijte vínem. Vložte maso, koření, podlijte vodou a duste 1,5 – 2 hodiny.
3
Maso vyjměte a do omáčky vmíchejte nastrouhaný perník. Chvíli provařte. Omáčku propasírujte. Dochuťte dle chuti citronovou šťávou z půlky citronu a zašlehejte máslo.
1
Špek a 1 očištěnou mrkev nakrájejte na špalíčky. Maso jimi prošpikujte, osolte, opepřete a na 1⁄2 rozpáleného oleje opečte ze všech stran. Nechte odpočívat.
2
Zbytek zeleniny nakrájejte na kostky. Do hrnce přilijte olej a vše kromě cibule orestujte dozlatohněda. Vložte cibuli a dál restujte. Přidejte protlak, povidla a šípkovou marmeládu. Restujte 5 minut. Podlijte vínem. Vložte maso, koření, podlijte vodou a duste 1,5 – 2 hodiny.
3
Maso vyjměte a do omáčky vmíchejte nastrouhaný perník. Chvíli provařte. Omáčku propasírujte. Dochuťte dle chuti citronovou šťávou z půlky citronu a zašlehejte máslo.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.