1
Na marinádu smíchejte v míse lžičku kuřecího bujonu, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky sezamového oleje, mletý bílý pepř, 1/4 lžičky cukru a lžíci sherry. Do takto připravené marinády přidejte kuřecí maso pokrájené na kostičky. Dejte na půl hodiny do lednice.
2
Mezitím v jiné míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, škrob, vejce, sůl a olej, přidejte asi 125 ml vody, abyste získali těsto o něco hustší, než je palačinkové. Dejte stranou.
3
Každý kousek masa namočte pomocí hůlek do těstíčka, aby se v něm dobře obalilo, a smažte dozlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 4 minuty. Kousky masa nechte okapat na papírové utěrce.
4
Na omáčku přiveďte k varu v pánvi wok med, 2 lžíce krupicového cukru, kečup, sůl a bílý vinný ocet a nechte probublávat do zhoustnutí. Sejměte z ohně a do omáčky dejte kousky masa, opatrně promíchejte a přidejte sezamová semínka i jarní cibulku nakrájenou na šikmé plátky.
5
Podávat můžete společně s rýží.
1
Na marinádu smíchejte v míse lžičku kuřecího bujonu, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky sezamového oleje, mletý bílý pepř, 1/4 lžičky cukru a lžíci sherry. Do takto připravené marinády přidejte kuřecí maso pokrájené na kostičky. Dejte na půl hodiny do lednice.
2
Mezitím v jiné míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, škrob, vejce, sůl a olej, přidejte asi 125 ml vody, abyste získali těsto o něco hustší, než je palačinkové. Dejte stranou.
3
Každý kousek masa namočte pomocí hůlek do těstíčka, aby se v něm dobře obalilo, a smažte dozlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 4 minuty. Kousky masa nechte okapat na papírové utěrce.
4
Na omáčku přiveďte k varu v pánvi wok med, 2 lžíce krupicového cukru, kečup, sůl a bílý vinný ocet a nechte probublávat do zhoustnutí. Sejměte z ohně a do omáčky dejte kousky masa, opatrně promíchejte a přidejte sezamová semínka i jarní cibulku nakrájenou na šikmé plátky.
5
Podávat můžete společně s rýží.