1
Očištěné maso s mrkví, cibulí, kedlubnou, česnekem a bylinkami vložte do hrnce s vodou a vařte hodinu a půl.
2
Dvacet minut před ukončením varu přidejte oloupané brambory v celku a vařte doměkka. Pomocí děrované naběračky brambory vyberte a odložte do misky, nechte lehce vychladnout. Vývar sceďte a čistý postavte zpátky na sporák.
3
Brambory rozmačkejte šťouchadlem, přidejte 250 ml vývaru, vejce, mouku, sůl a vypracujte těsto. Pomocí dvou lžiček tvarujte noky, které vařte ve vývaru 5 minut.
4
Uvařené maso očistěte a pokrájejte na menší kousky, mrkev na klínky a vraťte do polévky. Podávejte posypané petrželkou.
1
Očištěné maso s mrkví, cibulí, kedlubnou, česnekem a bylinkami vložte do hrnce s vodou a vařte hodinu a půl.
2
Dvacet minut před ukončením varu přidejte oloupané brambory v celku a vařte doměkka. Pomocí děrované naběračky brambory vyberte a odložte do misky, nechte lehce vychladnout. Vývar sceďte a čistý postavte zpátky na sporák.
3
Brambory rozmačkejte šťouchadlem, přidejte 250 ml vývaru, vejce, mouku, sůl a vypracujte těsto. Pomocí dvou lžiček tvarujte noky, které vařte ve vývaru 5 minut.
4
Uvařené maso očistěte a pokrájejte na menší kousky, mrkev na klínky a vraťte do polévky. Podávejte posypané petrželkou.