1
Ponořte 200 g rýže do vody, nechte 30 minut nasáknout, sceďte a vsypte do hrnce. Zalijte 450 ml vody, přiveďte k varu a po 2 minutách přiklopte poklicí. Nechte lehce probublávat a vařte 10 minut. Pak vypněte a nechte pod poklicí 10 minut odstát.
2
Do mísy natrhejte 2 uzené filety z lososa. Přidejte 150 g čerstvého smetanového sýra, 2 lžíce majonézy, šťávu z poloviny citronu a najemno nasekanou jarní cibulku. Osolte, opepřete a zamíchejte do pomazánky.
3
Do menší misky dejte porci vychladlé rýže. Uprostřed udělejte důlek a vložte lžíci lososové náplně. Namočte si ruce ve vodě a z rýže vytvarujte trojúhelníkový sendvič a pokračujte se zbytkem rýže a náplně.
4
Hotové onigiri zabalte do 4 cm širokých pruhů řasy nori. Nechte je vychladit v lednici aspoň 15 minut. Podávejte s horkým lahodným čajem sencha!
1
Ponořte 200 g rýže do vody, nechte 30 minut nasáknout, sceďte a vsypte do hrnce. Zalijte 450 ml vody, přiveďte k varu a po 2 minutách přiklopte poklicí. Nechte lehce probublávat a vařte 10 minut. Pak vypněte a nechte pod poklicí 10 minut odstát.
2
Do mísy natrhejte 2 uzené filety z lososa. Přidejte 150 g čerstvého smetanového sýra, 2 lžíce majonézy, šťávu z poloviny citronu a najemno nasekanou jarní cibulku. Osolte, opepřete a zamíchejte do pomazánky.
3
Do menší misky dejte porci vychladlé rýže. Uprostřed udělejte důlek a vložte lžíci lososové náplně. Namočte si ruce ve vodě a z rýže vytvarujte trojúhelníkový sendvič a pokračujte se zbytkem rýže a náplně.
4
Hotové onigiri zabalte do 4 cm širokých pruhů řasy nori. Nechte je vychladit v lednici aspoň 15 minut. Podávejte s horkým lahodným čajem sencha!