Plněná houska je nekorunovaný král pikniků a chybět nesmí ani na tom zimním. S tapenádou z oliv a kaparů je skvěle šťavnatá a rychle mizí z talíře. A kdyby náhodou zbyla, snadno ji sbalíte do kapsy a vezmete s sebou na sjezdovku.
Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Svačina
Ingredience
Složení
4 porce
Olivy černé 100 g
Cibule šalotka 1/2 ks
Paprika nakládaná 4 plž
Kapary 3 plž
Olej olivový 1 plž
Sůl
Ciabatta 4 ks
Prosciutto crudo
Pepř
Olivy černé 100 g
Cibule šalotka 1/2 ks
Paprika nakládaná 4 plž
Kapary 3 plž
Olej olivový 1 plž
Sůl
Ciabatta 4 ks
Prosciutto crudo
Pepř
Příprava
1
Olivy, šalotku, papriky a kapary nasekejte na co nejjemnější kousky. Smíchejte dohromady a přilijte olivový olej. Podle chuti osolte a opepřete, případně přidejte trochu láku z kaparů pro větší říz.
2
Pečivo podélně překrojte na poloviny a obě strany na řezu potřete olivovou směsí včetně oleje. Naplňte uzeninami a sýrem, přiklopte vršek a nakrájejte na dílky.
1
Olivy, šalotku, papriky a kapary nasekejte na co nejjemnější kousky. Smíchejte dohromady a přilijte olivový olej. Podle chuti osolte a opepřete, případně přidejte trochu láku z kaparů pro větší říz.
2
Pečivo podélně překrojte na poloviny a obě strany na řezu potřete olivovou směsí včetně oleje. Naplňte uzeninami a sýrem, přiklopte vršek a nakrájejte na dílky.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!