Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySemlor
Albert logoAlbert logo
  • Semlor

Semlor

Semlor
Náročné
46-60 minut
1/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mléko 300 ml
  • Droždí čerstvé 25 g
  • Cukr krupicový 120 g
  • Sůl
  • Kardamom mletý 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 560 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Smetana ke šlehání 410 ml
  • Mandle loupané 200 g
  • Cukr vanilkový 1 člž
  • Cukr moučkový 80 g
  • Máslo 75 g
  • Mléko 300 ml
  • Droždí čerstvé 25 g
  • Cukr krupicový 120 g
  • Sůl
  • Kardamom mletý 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 560 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Smetana ke šlehání 410 ml
  • Mandle loupané 200 g
  • Cukr vanilkový 1 člž
  • Cukr moučkový 80 g
  • Máslo 75 g

Příprava

1
Rozehřejte máslo, při­dejte mléko a nechte ohřát na 37 °C (teplota lidského těla). Přimíchejte kvasnice. Poté vmíchejte cukr, sůl, kar­damom, vejce a mouku smí­chanou s kypřicím práškem. Vypracujte těsto. Nechte pod utěrkou na teplém místě kynout 30 minut.
2
Troubu předehřej­te na 225 °C. Pak z těsta vytvořte 12 stejně velkých kuliček, dejte je na plech a nechte kynout ještě 20 mi­nut. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte asi 10 minut.
3
Připravte si mandlovou náplň. Mandle rozmixujte, přidejte k nim oba cuk­ry a 100 ml vody a opět mixujte. Nakonec přidejte kardamom, vanilkový cukr, smetanu a naposledy vše mixujte, dokud nezískáte hladkou pastu.
4
Z upečených bulek seříz­něte vršek a vzniklý prostor vyplňte mandlovou hmotou. Vyšlehejte smetanu, dejte ji do cukrářského sáčku a ozdobte semly. Přiklopte odříznutou částí a posypejte moučkovým cukrem.
1
Rozehřejte máslo, při­dejte mléko a nechte ohřát na 37 °C (teplota lidského těla). Přimíchejte kvasnice. Poté vmíchejte cukr, sůl, kar­damom, vejce a mouku smí­chanou s kypřicím práškem. Vypracujte těsto. Nechte pod utěrkou na teplém místě kynout 30 minut.
2
Troubu předehřej­te na 225 °C. Pak z těsta vytvořte 12 stejně velkých kuliček, dejte je na plech a nechte kynout ještě 20 mi­nut. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte asi 10 minut.
3
Připravte si mandlovou náplň. Mandle rozmixujte, přidejte k nim oba cuk­ry a 100 ml vody a opět mixujte. Nakonec přidejte kardamom, vanilkový cukr, smetanu a naposledy vše mixujte, dokud nezískáte hladkou pastu.
4
Z upečených bulek seříz­něte vršek a vzniklý prostor vyplňte mandlovou hmotou. Vyšlehejte smetanu, dejte ji do cukrářského sáčku a ozdobte semly. Přiklopte odříznutou částí a posypejte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.