Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySekaná ve slaninové košilce
Albert logoAlbert logo
  • Sekaná ve slaninové košilce

Sekaná ve slaninové košilce

Sekaná ve slaninové košilce
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Hovězí přední bez kosti 750 g
  • Mleté maso vepřové 500 g
  • Majoránka sušená 2 plž
  • Strouhanka 6 hrs.
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Cibule 1 ks
  • Pepř
  • Hořčice dijonská
  • Slanina 300 g
  • Hovězí přední bez kosti 750 g
  • Mleté maso vepřové 500 g
  • Majoránka sušená 2 plž
  • Strouhanka 6 hrs.
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Cibule 1 ks
  • Pepř
  • Hořčice dijonská
  • Slanina 300 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povr­chem, vsypte cibuli a česnek a opékejte 5–7 minut. Nechte zcela zchladnout. Formu na terinu o rozměrech 22 x 8 x 7 cm vyložte plátky slaniny. Dejte stranou. Strouhanku vsypte do velké mísy, vlijte mléko a nechte 5 minut, aby strouhan­ka nasákla tekutinu. Pak přidejte cibuli z pánve, rozmarýn, hořčici, vejce, oba druhy masa, nasekanou slaninu, dobře promíchejte, nejlépe prohněťte rukama a podle chuti osolte a opepřete. Vzniklou směs důkladně natlačte do te­riny vyložené slaninou. Konce přehněte na maso a dejte na 40–45 minut péct do trouby. Pak vytáhněte, nechte chvil­ku stát, pak vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a 5–10 minut dopeč­te, aby slanina na povrchu zezlátla.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povr­chem, vsypte cibuli a česnek a opékejte 5–7 minut. Nechte zcela zchladnout. Formu na terinu o rozměrech 22 x 8 x 7 cm vyložte plátky slaniny. Dejte stranou. Strouhanku vsypte do velké mísy, vlijte mléko a nechte 5 minut, aby strouhan­ka nasákla tekutinu. Pak přidejte cibuli z pánve, rozmarýn, hořčici, vejce, oba druhy masa, nasekanou slaninu, dobře promíchejte, nejlépe prohněťte rukama a podle chuti osolte a opepřete. Vzniklou směs důkladně natlačte do te­riny vyložené slaninou. Konce přehněte na maso a dejte na 40–45 minut péct do trouby. Pak vytáhněte, nechte chvil­ku stát, pak vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a 5–10 minut dopeč­te, aby slanina na povrchu zezlátla.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.