1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, vsypte cibuli a česnek a opékejte 5–7 minut. Nechte zcela zchladnout.
3
Formu na terinu o rozměrech 22 x 8 x 7 cm vyložte plátky slaniny. Dejte stranou.
4
Strouhanku vsypte do velké mísy, vlijte mléko a nechte 5 minut, aby strouhanka nasákla tekutinu. Pak přidejte cibuli z pánve, rozmarýn, hořčici, vejce, oba druhy masa, nasekanou slaninu, dobře promíchejte, nejlépe prohněťte rukama a podle chuti osolte a opepřete.
5
Vzniklou směs důkladně natlačte do teriny vyložené slaninou. Konce přehněte na maso a dejte na 40–45 minut péct do trouby.
6
Pak vytáhněte, nechte chvilku stát, pak vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a 5–10 minut dopečte, aby slanina na povrchu zezlátla.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, vsypte cibuli a česnek a opékejte 5–7 minut. Nechte zcela zchladnout.
3
Formu na terinu o rozměrech 22 x 8 x 7 cm vyložte plátky slaniny. Dejte stranou.
4
Strouhanku vsypte do velké mísy, vlijte mléko a nechte 5 minut, aby strouhanka nasákla tekutinu. Pak přidejte cibuli z pánve, rozmarýn, hořčici, vejce, oba druhy masa, nasekanou slaninu, dobře promíchejte, nejlépe prohněťte rukama a podle chuti osolte a opepřete.
5
Vzniklou směs důkladně natlačte do teriny vyložené slaninou. Konce přehněte na maso a dejte na 40–45 minut péct do trouby.
6
Pak vytáhněte, nechte chvilku stát, pak vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a 5–10 minut dopečte, aby slanina na povrchu zezlátla.