Tento krajový druh bramboráků byl oblíbený na slavnostech a jarmarcích. Sejkory se v krkonošských chalupách pekly často přímo na plotně. Můžete je připravit naslano, ale také sladce s povidly.
Snadné
31-45 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Brambory typu C 1 kg
Mléko polotučné 20 ml
Vejce 2 ks
Mouka hladká 150 g
Majoránka sušená 1 plž
Česnek 4 strouž.
Pepř 1/2 člž
Sádlo 200 g
Sůl 1 člž
Petrželka čerstvá 1 snít.
Zakysaná smetana 150 g
Brambory typu C 1 kg
Mléko polotučné 20 ml
Vejce 2 ks
Mouka hladká 150 g
Majoránka sušená 1 plž
Česnek 4 strouž.
Pepř 1/2 člž
Sádlo 200 g
Sůl 1 člž
Petrželka čerstvá 1 snít.
Zakysaná smetana 150 g
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!