Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySametově čokoládový roládový dort
Albert logoAlbert logo
  • Sametově čokoládový roládový dort

Sametově čokoládový roládový dort

Čokoládový dort, který vypadá jako z luxusní cukrárny, a přitom ho zvládne úplně každý? Ano, přesně takový je ten náš.
Sametově čokoládový roládový dort
Snadné
46-60 minut
4/5
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 100 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Kakao 2 plž
  • Mouka hladká 60 g
  • Vejce 3 ks
  • Sůl
  • Cukr krupicový 50 g
  • Pečicí papír
  • Smetana ke šlehání 120 ml
  • Nutella 140 g
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Bonbony čokoládové
  • Káva 1 plž
  • Květy
  • Ostružiny
  • Máslo 100 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Kakao 2 plž
  • Mouka hladká 60 g
  • Vejce 3 ks
  • Sůl
  • Cukr krupicový 50 g
  • Pečicí papír
  • Smetana ke šlehání 120 ml
  • Nutella 140 g
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Bonbony čokoládové
  • Káva 1 plž
  • Květy
  • Ostružiny

Příprava

1
Vyložte si plech pečicím papírem a dejte rozehřívat troubu na 225 °C. V míse smíchejte 60 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa a sůl. Pomocí šlehače utřete 3 vejce pokojové teploty a 50 g cukru do nadýchané pěny. To zabere přibližně 5 minut. Do ní poté prosejte suché suroviny a dohladka promíchejte.Vzniklou směs rozetřete rovnoměrně na plech a pečte 6–7 minut. Během pečení si připravte na pracovní plochu pečicí papír, který má rozměr o něco málo větší, než bude mít upečený piškot. Zlehka papír posypte cukrem. Z trouby vytáhněte hotový plát a opatrně ho položte vrchní stranou na cukrem posypaný pečicí papír. Vrchní papír nyní opatrně stáhněte a nechte vychladnout.Na krém si vyšlehejte 120 ml smetany, ale ne úplně dotuha. Poté přidejte 120 g nutelly a nyní došlehejte do tuhé hmoty. Takto připravenou náplň rozetřete po povrchu upečeného piškotu. Ten pak podélně rozřízněte na 2 stejně široké části. Srolujte první část a na její konec plynule navažte druhou částí piškotu, tak aby vám vznikla široká roláda o průměru 12–15 cm. Roládu přetočte a položte na prkýnko tak, aby stála. Omotejte ji po obvodu potravinářskou fólií a dejte do lednice.Dejte vařit do rendlíku 200 ml vody. Na rendlík posaďte mísu, aby se zespod zahřívala. Nalamte do ní 100 g čokolády a nechte rozpustit. Na máslový krém potřebujete 100 g másla pokojové teploty, které si utřete kuchyňskou stěrkou do hladkého nadýchaného krému. Do něj vmíchejte vychladlou čokoládu, 1 lžíci uvařeného espressa nebo silné kávy a 1 lžíci nutelly. Dejte krém na chvíli vychladit do lednice, poté ho rozetřete stěrkou v tenké vrstvě na horní stranu dortu a dejte vychladit na 15 minut do lednice. Potom potřete i strany dortu, ozdobte 100 g čokoládových bonbonů a jedlými květy. Pokud si rádi hrajete s chutěmi, můžete přidat i trochu růžové himálajské soli. Nyní už můžete servírovat a vychutnat si se svou oblíbenou kávou.
1
Vyložte si plech pečicím papírem a dejte rozehřívat troubu na 225 °C. V míse smíchejte 60 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa a sůl. Pomocí šlehače utřete 3 vejce pokojové teploty a 50 g cukru do nadýchané pěny. To zabere přibližně 5 minut. Do ní poté prosejte suché suroviny a dohladka promíchejte.Vzniklou směs rozetřete rovnoměrně na plech a pečte 6–7 minut. Během pečení si připravte na pracovní plochu pečicí papír, který má rozměr o něco málo větší, než bude mít upečený piškot. Zlehka papír posypte cukrem. Z trouby vytáhněte hotový plát a opatrně ho položte vrchní stranou na cukrem posypaný pečicí papír. Vrchní papír nyní opatrně stáhněte a nechte vychladnout.Na krém si vyšlehejte 120 ml smetany, ale ne úplně dotuha. Poté přidejte 120 g nutelly a nyní došlehejte do tuhé hmoty. Takto připravenou náplň rozetřete po povrchu upečeného piškotu. Ten pak podélně rozřízněte na 2 stejně široké části. Srolujte první část a na její konec plynule navažte druhou částí piškotu, tak aby vám vznikla široká roláda o průměru 12–15 cm. Roládu přetočte a položte na prkýnko tak, aby stála. Omotejte ji po obvodu potravinářskou fólií a dejte do lednice.Dejte vařit do rendlíku 200 ml vody. Na rendlík posaďte mísu, aby se zespod zahřívala. Nalamte do ní 100 g čokolády a nechte rozpustit. Na máslový krém potřebujete 100 g másla pokojové teploty, které si utřete kuchyňskou stěrkou do hladkého nadýchaného krému. Do něj vmíchejte vychladlou čokoládu, 1 lžíci uvařeného espressa nebo silné kávy a 1 lžíci nutelly. Dejte krém na chvíli vychladit do lednice, poté ho rozetřete stěrkou v tenké vrstvě na horní stranu dortu a dejte vychladit na 15 minut do lednice. Potom potřete i strany dortu, ozdobte 100 g čokoládových bonbonů a jedlými květy. Pokud si rádi hrajete s chutěmi, můžete přidat i trochu růžové himálajské soli. Nyní už můžete servírovat a vychutnat si se svou oblíbenou kávou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat čokoládový dort zdravější
    Nutellu v receptu můžete nahradit rozpuštěnou kvalitní čokoládou. Při výběru kakaa se zaměřte na přírodní kakao. Korpus bude světlejší, ale bohatší o minerální látky.
  • Co byste o čokoládovém dortu měli vědět
    Růžový nádech soli je způsoben přítomností železa v ní.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.