1
Rozpusťte na pánvi 20 g másla a přidejte nadrobno nasekanou cibuli. Opékejte na středním plameni přibližně 2 minuty. Poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku a opékejte další minutu.
2
Očistěte a nakrájejte na větší kousky 300 g kuřecích jater a přidejte je do pánve k cibuli a česneku. Nechte je 2 minuty opékat a vlijte 60 ml brandy. Nechte 2 minuty vyvařit alkohol.
3
Takto připravená játra dejte do nádoby mixéru, přidejte k nim 125 g studeného na kostičky nakrájeného másla, 60 ml smetany, osolte a opepřete a rozmixujte dohladka. Vzniklou směs přepasírujte přes cedník a pak jí naplňte 2 misky o objemu 250 ml.
4
V rendlíku nechte rozpustit 80 g másla, lžící sesbírejte veškerou bílkovinu tak, aby vám zbylo čisté přepuštěné máslo. Přelijte jím misky s paštikou a dejte je chladit do lednice minimálně na 2 hodiny. Nejlépe paštika chutná servírovaná s brusinkami a křupavou bagetou.
1
Rozpusťte na pánvi 20 g másla a přidejte nadrobno nasekanou cibuli. Opékejte na středním plameni přibližně 2 minuty. Poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku a opékejte další minutu.
2
Očistěte a nakrájejte na větší kousky 300 g kuřecích jater a přidejte je do pánve k cibuli a česneku. Nechte je 2 minuty opékat a vlijte 60 ml brandy. Nechte 2 minuty vyvařit alkohol.
3
Takto připravená játra dejte do nádoby mixéru, přidejte k nim 125 g studeného na kostičky nakrájeného másla, 60 ml smetany, osolte a opepřete a rozmixujte dohladka. Vzniklou směs přepasírujte přes cedník a pak jí naplňte 2 misky o objemu 250 ml.
4
V rendlíku nechte rozpustit 80 g másla, lžící sesbírejte veškerou bílkovinu tak, aby vám zbylo čisté přepuštěné máslo. Přelijte jím misky s paštikou a dejte je chladit do lednice minimálně na 2 hodiny. Nejlépe paštika chutná servírovaná s brusinkami a křupavou bagetou.