Tento recept kombinuje natvrdo uvařená vejce, opečenou cibuli a česnek, petržel a zeleninový vývar, které se společně rozmixují do hladka. Podává se tradičně s opečeným chlebem nebo jako doplněk k masu, přičemž její příprava je velmi snadná a zabere méně než 15 minut. Salsa verde tak představuje rychlou a chutnou přílohu, která obohatí jakýkoliv stůl.
Velmi snadné
0-15 minut
5/5
Španělská
Příloha
Ingredience
Složení
1 porcí
Vejce 3 ks
Olej olivový 250 ml
Cibule 1 ks
Česnek 8 strouž.
Petržel hladkolistá 2 hrs.
Vývar zeleninový 150 ml
Vejce 3 ks
Olej olivový 250 ml
Cibule 1 ks
Česnek 8 strouž.
Petržel hladkolistá 2 hrs.
Vývar zeleninový 150 ml
Příprava
1
Vejce uvařte natvrdo (asi 10 minut) a oloupejte.
2
Na oleji osmahněte cibuli a rozdrcené stroužky česneku.
3
Do nádoby mixéru vložte vařená vejce, opečenou cibuli, česnek, petrželku a vývar. Rozmixujte dohladka. Podávejte na opečeném chlebu nebo k masu.
1
Vejce uvařte natvrdo (asi 10 minut) a oloupejte.
2
Na oleji osmahněte cibuli a rozdrcené stroužky česneku.
3
Do nádoby mixéru vložte vařená vejce, opečenou cibuli, česnek, petrželku a vývar. Rozmixujte dohladka. Podávejte na opečeném chlebu nebo k masu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!