1
Pohanku uvařte ve vývaru dle návodu na obalu. Po uvaření ji sceďte a dejte stranou.
2
Kořenovou zeleninu očistěte a omyjte. Mrkev a petržel podélně rozpulte. Celer rozčtvrťte a nakrájejte na plátky široké 5 mm. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Celer spolu s mrkví a cibulí vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte kari kořením a špetkou chilli. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C cca 25 minut do změknutí.
3
Petržel nakrájejte na tenké nudličky a vložte do misky. Zakápněte octem, lžící olivového oleje, přidejte hořčici a med a vše dobře zamíchejte. Nechte marinovat.
4
Pečenou zeleninu vyndejte z trouby. Dvě poloviny mrkve dejte do mixéru spolu se skyrem, polovinou nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, šťávou z poloviny citronu, solí a pepřem. Rozmixujte na hladký dip.
5
Lístky petrželky omyjte a nasekejte. Přidejte k pohance spolu se zbylou nastrouhanou kůrou z citronu a citronovou šťávou. Dobře promíchejte a servírujte na talíře.
6
Pohanku posypte natrhaným koriandrem, přidejte teplou pečenou zeleninu, marinovanou petržel a ozdobte dipem.
1
Pohanku uvařte ve vývaru dle návodu na obalu. Po uvaření ji sceďte a dejte stranou.
2
Kořenovou zeleninu očistěte a omyjte. Mrkev a petržel podélně rozpulte. Celer rozčtvrťte a nakrájejte na plátky široké 5 mm. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Celer spolu s mrkví a cibulí vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte kari kořením a špetkou chilli. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C cca 25 minut do změknutí.
3
Petržel nakrájejte na tenké nudličky a vložte do misky. Zakápněte octem, lžící olivového oleje, přidejte hořčici a med a vše dobře zamíchejte. Nechte marinovat.
4
Pečenou zeleninu vyndejte z trouby. Dvě poloviny mrkve dejte do mixéru spolu se skyrem, polovinou nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, šťávou z poloviny citronu, solí a pepřem. Rozmixujte na hladký dip.
5
Lístky petrželky omyjte a nasekejte. Přidejte k pohance spolu se zbylou nastrouhanou kůrou z citronu a citronovou šťávou. Dobře promíchejte a servírujte na talíře.
6
Pohanku posypte natrhaným koriandrem, přidejte teplou pečenou zeleninu, marinovanou petržel a ozdobte dipem.