Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySalát z kořenové zeleniny s pohankou
Albert logoAlbert logo

Salát z kořenové zeleniny s pohankou

Salát z kořenové zeleniny s pohankou
Velmi snadné
31-45 minut
3/5
Česká
Vegetariánské
Recepty na každý den
Salát

Ingredience

Složení
4 porce
  • Pohanka 200 g
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Mrkev 5 ks
  • Petržel 5 ks
  • Celer 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Sůl
  • Kari mleté 1 člž
  • Pepř
  • Chilli mleté
  • Hořčice hrubozrnná 1 člž
  • Vinný ocet 1 člž
  • Med 1 člž
  • Skyr 1 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Pohanka 200 g
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Mrkev 5 ks
  • Petržel 5 ks
  • Celer 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Sůl
  • Kari mleté 1 člž
  • Pepř
  • Chilli mleté
  • Hořčice hrubozrnná 1 člž
  • Vinný ocet 1 člž
  • Med 1 člž
  • Skyr 1 ks

Příprava

1
Pohanku uvařte ve vývaru dle návodu na obalu. Po uvaření ji sceďte a dejte stranou.
2
Kořenovou zeleninu očistěte a omyjte. Mrkev a petržel podélně rozpulte. Celer rozčtvrťte a nakrájejte na plátky široké 5 mm. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Celer spolu s mrkví a cibulí vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte kari kořením a špetkou chilli. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C cca 25 minut do změknutí.
3
Petržel nakrájejte na tenké nudličky a vložte do misky. Zakápněte octem, lžící olivového oleje, přidejte hořčici a med a vše dobře zamíchejte. Nechte marinovat.
4
Pečenou zeleninu vyndejte z trouby. Dvě poloviny mrkve dejte do mixéru spolu se skyrem, polovinou nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, šťávou z poloviny citronu, solí a pepřem. Rozmixujte na hladký dip.
5
Lístky petrželky omyjte a nasekejte. Přidejte k pohance spolu se zbylou nastrouhanou kůrou z citronu a citronovou šťávou. Dobře promíchejte a servírujte na talíře.
6
Pohanku posypte natrhaným koriandrem, přidejte teplou pečenou zeleninu, marinovanou petržel a ozdobte dipem.
1
Pohanku uvařte ve vývaru dle návodu na obalu. Po uvaření ji sceďte a dejte stranou.
2
Kořenovou zeleninu očistěte a omyjte. Mrkev a petržel podélně rozpulte. Celer rozčtvrťte a nakrájejte na plátky široké 5 mm. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Celer spolu s mrkví a cibulí vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte kari kořením a špetkou chilli. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C cca 25 minut do změknutí.
3
Petržel nakrájejte na tenké nudličky a vložte do misky. Zakápněte octem, lžící olivového oleje, přidejte hořčici a med a vše dobře zamíchejte. Nechte marinovat.
4
Pečenou zeleninu vyndejte z trouby. Dvě poloviny mrkve dejte do mixéru spolu se skyrem, polovinou nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, šťávou z poloviny citronu, solí a pepřem. Rozmixujte na hladký dip.
5
Lístky petrželky omyjte a nasekejte. Přidejte k pohance spolu se zbylou nastrouhanou kůrou z citronu a citronovou šťávou. Dobře promíchejte a servírujte na talíře.
6
Pohanku posypte natrhaným koriandrem, přidejte teplou pečenou zeleninu, marinovanou petržel a ozdobte dipem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.