1
Omyjte 300 g hráškových lusků, dejte je do mísy, pokapejte lžící olivového oleje a promíchejte. Gril rozpalte na střední žár. Lusky přímo na grilu opečte z obou stran 2 minuty. Pak je sundejte z grilu a nechte chvilku vychladnout, rozpulte je a vraťte do mísy.
2
Do mísy přidejte také šťávu z ½ citronu, 2 lžíce olivového oleje a opepřete. Okurku omyjte, nakrájejte na tenká kolečka a přidejte k hrášku. Nakonec vsypte omytý baby špenát, lístky máty, vše promíchejte a dochuťte solí.
3
Salát přendejte na servírovací talíř nebo tác a ozdobte ho plátky citronu a natrhanou mozzarellou. Vychlaďte ho pár minut v lednici.
4
Salát podávejte jako lehkou večeři.
1
Omyjte 300 g hráškových lusků, dejte je do mísy, pokapejte lžící olivového oleje a promíchejte. Gril rozpalte na střední žár. Lusky přímo na grilu opečte z obou stran 2 minuty. Pak je sundejte z grilu a nechte chvilku vychladnout, rozpulte je a vraťte do mísy.
2
Do mísy přidejte také šťávu z ½ citronu, 2 lžíce olivového oleje a opepřete. Okurku omyjte, nakrájejte na tenká kolečka a přidejte k hrášku. Nakonec vsypte omytý baby špenát, lístky máty, vše promíchejte a dochuťte solí.
3
Salát přendejte na servírovací talíř nebo tác a ozdobte ho plátky citronu a natrhanou mozzarellou. Vychlaďte ho pár minut v lednici.
4
Salát podávejte jako lehkou večeři.