1
Troubu předehřeji na 200°C. Řepu vložím do pekáčku, promíchám ji se 2 lžícemi olivového oleje, kmínem a lžící tmavého cukru. Osolím, opepřím a peču 35–40 minut, až je řepa měkká a zkaramelizovaná. Vyndám ji z trouby a nechám vychladnout.
2
Mezitím dám do kastrolu brambory, zaliji je vodou tak, aby byly na prst ponořené, osolím a vařím do změknutí. Sliji je a nechám vychladnout.
3
Cibuli vhodím do mísy, zaliji ji troškou vařící vody a nechám ji 2 minuty nasáknout. Pak vodu sliji, cibuli osolím a zakapám ji citronovou šťávou a promíchám. Nechám ji 20 minut stát, až bude mít zářivě růžovou barvu.
4
Znovu sliji tekutinu z cibule, tentokrát do mističky nebo malého džbánku, vmíchám červený vinný ocet, špetku soli, špetku cukru a zbývající 2 lžíce olivového oleje. Tak si připravím zálivku.
5
V míse promíchám pečenou řepu s bramborami a zálivkou z cibule, pak vmíchám cibuli, citronovou kůru a hladkolistou petrželku.
1
Troubu předehřeji na 200°C. Řepu vložím do pekáčku, promíchám ji se 2 lžícemi olivového oleje, kmínem a lžící tmavého cukru. Osolím, opepřím a peču 35–40 minut, až je řepa měkká a zkaramelizovaná. Vyndám ji z trouby a nechám vychladnout.
2
Mezitím dám do kastrolu brambory, zaliji je vodou tak, aby byly na prst ponořené, osolím a vařím do změknutí. Sliji je a nechám vychladnout.
3
Cibuli vhodím do mísy, zaliji ji troškou vařící vody a nechám ji 2 minuty nasáknout. Pak vodu sliji, cibuli osolím a zakapám ji citronovou šťávou a promíchám. Nechám ji 20 minut stát, až bude mít zářivě růžovou barvu.
4
Znovu sliji tekutinu z cibule, tentokrát do mističky nebo malého džbánku, vmíchám červený vinný ocet, špetku soli, špetku cukru a zbývající 2 lžíce olivového oleje. Tak si připravím zálivku.
5
V míse promíchám pečenou řepu s bramborami a zálivkou z cibule, pak vmíchám cibuli, citronovou kůru a hladkolistou petrželku.