Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySalát z brambor, červené řepy a červené cibule
Albert logoAlbert logo
  • Salát z brambor, červené řepy a červené cibule

Salát z brambor, červené řepy a červené cibule

Salát z brambor, červené řepy a červené cibule
Snadné
46-60 minut
4/5
Vegetariánské
Příloha

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 4 plž
  • Červená řepa 500 g
  • Kmín celý 1 člž
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory typu A 400 g
  • Citronová kůra
  • Cibule červená 1 ks
  • Vinný červený ocet 1 člž
  • Citronová šťáva
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Olej olivový 4 plž
  • Červená řepa 500 g
  • Kmín celý 1 člž
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory typu A 400 g
  • Citronová kůra
  • Cibule červená 1 ks
  • Vinný červený ocet 1 člž
  • Citronová šťáva
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Troubu předehřeji na 200°C. Řepu vložím do pekáčku, promíchám ji se 2 lžícemi olivového oleje, kmínem a lžící tmavého cukru. Osolím, opepřím a peču 35–40 minut, až je řepa měkká a zkaramelizovaná. Vyndám ji z trouby a nechám vychladnout.
2
Mezitím dám do kastrolu brambory, zaliji je vodou tak, aby byly na prst ponořené, osolím a vařím do změknutí. Sliji je a nechám vychladnout.
3
Cibuli vhodím do mísy, zaliji ji troškou vařící vody a nechám ji 2 minuty nasáknout. Pak vodu sliji, cibuli osolím a zakapám ji citronovou šťávou a promíchám. Nechám ji 20 minut stát, až bude mít zářivě růžovou barvu.
4
Znovu sliji tekutinu z cibule, tentokrát do mističky nebo malého džbánku, vmíchám červený vinný ocet, špetku soli, špetku cukru a zbývající 2 lžíce olivového oleje. Tak si připravím zálivku.
5
V míse promíchám pečenou řepu s bramborami a zálivkou z cibule, pak vmíchám cibuli, citronovou kůru a hladkolistou petrželku.
1
Troubu předehřeji na 200°C. Řepu vložím do pekáčku, promíchám ji se 2 lžícemi olivového oleje, kmínem a lžící tmavého cukru. Osolím, opepřím a peču 35–40 minut, až je řepa měkká a zkaramelizovaná. Vyndám ji z trouby a nechám vychladnout.
2
Mezitím dám do kastrolu brambory, zaliji je vodou tak, aby byly na prst ponořené, osolím a vařím do změknutí. Sliji je a nechám vychladnout.
3
Cibuli vhodím do mísy, zaliji ji troškou vařící vody a nechám ji 2 minuty nasáknout. Pak vodu sliji, cibuli osolím a zakapám ji citronovou šťávou a promíchám. Nechám ji 20 minut stát, až bude mít zářivě růžovou barvu.
4
Znovu sliji tekutinu z cibule, tentokrát do mističky nebo malého džbánku, vmíchám červený vinný ocet, špetku soli, špetku cukru a zbývající 2 lžíce olivového oleje. Tak si připravím zálivku.
5
V míse promíchám pečenou řepu s bramborami a zálivkou z cibule, pak vmíchám cibuli, citronovou kůru a hladkolistou petrželku.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.