1
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a posypejte mořskou solí a nechte péct 20 minut. Poté přidejte cibuli, dobře promíchejte s bramborami a pečte dalších 20 minut, dokud brambory krásně nezezlátnou a cibule nezměkne. Nechte mírně zchladnout. Zahřejte pánev s nepřilnavým povrchem a nasucho na ní vyškvařte slaninu. Přidejte houby a nechte zhruba 5 minut restovat.
2
Mezitím si udělejte dresink: smíchejte hořčici, vinný ocet, 1 lžíci olivového oleje a trošku vody.
3
Brambory, cibuli, slaninu i houby dejte do velké mísy spolu s čerstvým špenátem. Přelijte dresinkem a důkladně, ale opatrně promíchejte. Rozdělte na čtyři porce a před podáváním ozdobte sýrem.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a posypejte mořskou solí a nechte péct 20 minut. Poté přidejte cibuli, dobře promíchejte s bramborami a pečte dalších 20 minut, dokud brambory krásně nezezlátnou a cibule nezměkne. Nechte mírně zchladnout. Zahřejte pánev s nepřilnavým povrchem a nasucho na ní vyškvařte slaninu. Přidejte houby a nechte zhruba 5 minut restovat.
2
Mezitím si udělejte dresink: smíchejte hořčici, vinný ocet, 1 lžíci olivového oleje a trošku vody.
3
Brambory, cibuli, slaninu i houby dejte do velké mísy spolu s čerstvým špenátem. Přelijte dresinkem a důkladně, ale opatrně promíchejte. Rozdělte na čtyři porce a před podáváním ozdobte sýrem.