1
Nejdřív si předehřeju troubu na 160 °C a pak se pustím do ostatního. Rajčata nakrájím na půlky, chleba natrhám na kousky a oddělím 12 stroužků česneku, ale nechám je ve slupce.
2
Rajčata, chleba, česnek, olej a bílý balsamikový ocet dám do mísy a opatrně ale pečlivě vše promíchám. Vy-ložím plech pečícím papírem, rozprostřu na něj ochucená rajčata, chleba a česnek a peču 40 minut nebo až je chleba opečený a křupavý.
3
Po 40 minutách vyndám z trouby, Z plechu vyberu stroužky česneku a vymačkám ze slupky pečený česnek do mísy. Pomalu k tomu přidávám olej a mixuju, až vznikne hladký krém. Nakonec ho ještě promixuju s vodou a bílým balsamikovým octem, aby nebyl hustý.
4
Pečená rajčata přendám do mísy, proházím je s lístky rukoly a rozdělím salát na talíře. Pokapu ho česnekovým dresinkem a každou porci ozdobím třemi plátky prošuta a posypu strouhaným parmazánem.
5
TIP: Namísto posledního dochucení parmazánem je pro milovníky svěžejší chuti skvělé nastrouhat navrch trochu citronové kůry nebo salát pokapat citronovou šťávou.
1
Nejdřív si předehřeju troubu na 160 °C a pak se pustím do ostatního. Rajčata nakrájím na půlky, chleba natrhám na kousky a oddělím 12 stroužků česneku, ale nechám je ve slupce.
2
Rajčata, chleba, česnek, olej a bílý balsamikový ocet dám do mísy a opatrně ale pečlivě vše promíchám. Vy-ložím plech pečícím papírem, rozprostřu na něj ochucená rajčata, chleba a česnek a peču 40 minut nebo až je chleba opečený a křupavý.
3
Po 40 minutách vyndám z trouby, Z plechu vyberu stroužky česneku a vymačkám ze slupky pečený česnek do mísy. Pomalu k tomu přidávám olej a mixuju, až vznikne hladký krém. Nakonec ho ještě promixuju s vodou a bílým balsamikovým octem, aby nebyl hustý.
4
Pečená rajčata přendám do mísy, proházím je s lístky rukoly a rozdělím salát na talíře. Pokapu ho česnekovým dresinkem a každou porci ozdobím třemi plátky prošuta a posypu strouhaným parmazánem.
5
TIP: Namísto posledního dochucení parmazánem je pro milovníky svěžejší chuti skvělé nastrouhat navrch trochu citronové kůry nebo salát pokapat citronovou šťávou.