Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySalát s lososem a listovou zeleninou
Albert logoAlbert logo
  • Salát s lososem a listovou zeleninou

Salát s lososem a listovou zeleninou

Salát s lososem a listovou zeleninou
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Bezlepkové
Salát

Ingredience

Složení
4 porce
  • Losos filet 200 g
  • Olej olivový 200 ml
  • Citron 1 ks
  • Sůl
  • Med 2 plž
  • Pepř
  • Fazolky zelené mražené 300 g
  • Vinný bílý ocet 4 plž
  • Vejce 4 ks
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Polníček 125 g
  • Kopr 1 hrs.
  • Mandle plátky 10 g
  • Losos filet 200 g
  • Olej olivový 200 ml
  • Citron 1 ks
  • Sůl
  • Med 2 plž
  • Pepř
  • Fazolky zelené mražené 300 g
  • Vinný bílý ocet 4 plž
  • Vejce 4 ks
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Polníček 125 g
  • Kopr 1 hrs.
  • Mandle plátky 10 g

Příprava

1
Lososa vložte do zapékací mísy vyložené pečicím papírem. V malé misce promíchejte 50 ml oleje, šťávu z citronu, 1 lžíci medu, špetku soli a pepře. Rybu směsí přelijte, vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 15 minut.
2
V kastrůlku přiveďte vodu k varu, vložte vejce a vařte 2 minuty. Odstavte z ohně a nechte dalších 8 minut ve vodě odstát. V druhém kastrůlku ve vroucí osolené vodě se 2 lžícemi octa povařte 10 minut fazolky. Sceďte a nechte okapat. Vajíčka zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
3
Na medovohořčičnou zálivku vyšlehejte v misce zbylý olivový olej, hořčici, med, zbylý ocet, sůl a pepř.
4
Upečeného lososa nožem nakrájejte na silnější plátky. V míse promíchejte polníček, fazolky, nasekaný kopr a mandle. Servírujte s rozpůlenými vejci a lososem, posypané sekaným koprem, čerstvě mletým pepřem a medovohořčičnou zálivkou.
1
Lososa vložte do zapékací mísy vyložené pečicím papírem. V malé misce promíchejte 50 ml oleje, šťávu z citronu, 1 lžíci medu, špetku soli a pepře. Rybu směsí přelijte, vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 15 minut.
2
V kastrůlku přiveďte vodu k varu, vložte vejce a vařte 2 minuty. Odstavte z ohně a nechte dalších 8 minut ve vodě odstát. V druhém kastrůlku ve vroucí osolené vodě se 2 lžícemi octa povařte 10 minut fazolky. Sceďte a nechte okapat. Vajíčka zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
3
Na medovohořčičnou zálivku vyšlehejte v misce zbylý olivový olej, hořčici, med, zbylý ocet, sůl a pepř.
4
Upečeného lososa nožem nakrájejte na silnější plátky. V míse promíchejte polníček, fazolky, nasekaný kopr a mandle. Servírujte s rozpůlenými vejci a lososem, posypané sekaným koprem, čerstvě mletým pepřem a medovohořčičnou zálivkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.