1
Lososa vložte do zapékací mísy vyložené pečicím papírem. V malé misce promíchejte 50 ml oleje, šťávu z citronu, 1 lžíci medu, špetku soli a pepře. Rybu směsí přelijte, vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 15 minut.
2
V kastrůlku přiveďte vodu k varu, vložte vejce a vařte 2 minuty. Odstavte z ohně a nechte dalších 8 minut ve vodě odstát. V druhém kastrůlku ve vroucí osolené vodě se 2 lžícemi octa povařte 10 minut fazolky. Sceďte a nechte okapat. Vajíčka zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
3
Na medovohořčičnou zálivku vyšlehejte v misce zbylý olivový olej, hořčici, med, zbylý ocet, sůl a pepř.
4
Upečeného lososa nožem nakrájejte na silnější plátky. V míse promíchejte polníček, fazolky, nasekaný kopr a mandle. Servírujte s rozpůlenými vejci a lososem, posypané sekaným koprem, čerstvě mletým pepřem a medovohořčičnou zálivkou.
1
Lososa vložte do zapékací mísy vyložené pečicím papírem. V malé misce promíchejte 50 ml oleje, šťávu z citronu, 1 lžíci medu, špetku soli a pepře. Rybu směsí přelijte, vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 15 minut.
2
V kastrůlku přiveďte vodu k varu, vložte vejce a vařte 2 minuty. Odstavte z ohně a nechte dalších 8 minut ve vodě odstát. V druhém kastrůlku ve vroucí osolené vodě se 2 lžícemi octa povařte 10 minut fazolky. Sceďte a nechte okapat. Vajíčka zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
3
Na medovohořčičnou zálivku vyšlehejte v misce zbylý olivový olej, hořčici, med, zbylý ocet, sůl a pepř.
4
Upečeného lososa nožem nakrájejte na silnější plátky. V míse promíchejte polníček, fazolky, nasekaný kopr a mandle. Servírujte s rozpůlenými vejci a lososem, posypané sekaným koprem, čerstvě mletým pepřem a medovohořčičnou zálivkou.