Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySalát s kousky pstruha
Albert logoAlbert logo
  • Salát s kousky pstruha

Salát s kousky pstruha

Salát s kousky pstruha
Snadné
31-45 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Quinoa 150 g
  • Cuketa 2 ks
  • Sůl
  • Citron 1 ks
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Olej olivový 110 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Jogurt řecký 140 g
  • Pstruh celý 2 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Máta 1 hrs.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Baby špenát 1 hrs.
  • Pepř
  • Quinoa 150 g
  • Cuketa 2 ks
  • Sůl
  • Citron 1 ks
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Olej olivový 110 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Jogurt řecký 140 g
  • Pstruh celý 2 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Máta 1 hrs.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Baby špenát 1 hrs.
  • Pepř

Příprava

1
Uvařte quinou podle návodu na obalu. Rozprostřete na tác a nechte vychladnout.
2
Omytou cuketu pokrájejte na půlkolečka a minutu spařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a ponořte na chvíli do ledově studené vody. Nechte okapat.
3
Na dresink v misce smíchejte bílý vinný ocet, lžíci citronové šťávy, dijonskou hořčici a 80 ml olivového oleje.
4
V jiné misce smíchejte jogurt s prolisovaným stroužkem česneku a 2 lžíce citronové šťávy.
5
Pstruhy osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte zbylý olej, pstruhy opečte z obou stran dozlatova a nechte odpočinout.
6
Ve druhé misce smíchejte připravenou quinou, pokrájenou mátu, petrželku, baby špenát, cuketu a 2 lžíce dresinku. Dochuťte solí a pepřem.
7
Salát servírujte s ochuceným jogurtem, kousky pstruha a zbylým dresinkem.
1
Uvařte quinou podle návodu na obalu. Rozprostřete na tác a nechte vychladnout.
2
Omytou cuketu pokrájejte na půlkolečka a minutu spařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a ponořte na chvíli do ledově studené vody. Nechte okapat.
3
Na dresink v misce smíchejte bílý vinný ocet, lžíci citronové šťávy, dijonskou hořčici a 80 ml olivového oleje.
4
V jiné misce smíchejte jogurt s prolisovaným stroužkem česneku a 2 lžíce citronové šťávy.
5
Pstruhy osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte zbylý olej, pstruhy opečte z obou stran dozlatova a nechte odpočinout.
6
Ve druhé misce smíchejte připravenou quinou, pokrájenou mátu, petrželku, baby špenát, cuketu a 2 lžíce dresinku. Dochuťte solí a pepřem.
7
Salát servírujte s ochuceným jogurtem, kousky pstruha a zbylým dresinkem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.