1
Troubu předehřeju na 170 °C. Z neoloupané hlavičky česneku odříznu vrchní část a zbytek hlavičky položím na pečicí plech spolu s červenou řepou a cibulí. Pokapu 2 lžícemi olivového oleje a peču 35 minut. Pak přidám na plech rajčátka na větvičce a peču dalších 5–7 minut, dokud nezměknou.
2
V pánvi přivedu k varu 200 ml vody, osolím, přisypu bulgur, znovu přivedu k varu a vařím 20 minut. Scedím a dám zatím stranou.
3
Z hlavičky upečeného česneku vytlačím stroužky česneku a rozmačkám je na prkýnku plochou nože. Rozmačkaný česnek promíchám s bulgurem a zbývajícím olejem, podle chuti osolím a opepřím.
4
Připravím si dresink tak, že všechny přísady rozmělním ručním mixérem dohladka.
5
Na dva talíře rozložím saláty, posypu je bulgurem. Na bulgur rozložím červenou řepu, cibuli, posypu rozdrobeným sýrem feta. Navrch nakladu rajčátka a celý salát zaliju citronovým dresinkem.
1
Troubu předehřeju na 170 °C. Z neoloupané hlavičky česneku odříznu vrchní část a zbytek hlavičky položím na pečicí plech spolu s červenou řepou a cibulí. Pokapu 2 lžícemi olivového oleje a peču 35 minut. Pak přidám na plech rajčátka na větvičce a peču dalších 5–7 minut, dokud nezměknou.
2
V pánvi přivedu k varu 200 ml vody, osolím, přisypu bulgur, znovu přivedu k varu a vařím 20 minut. Scedím a dám zatím stranou.
3
Z hlavičky upečeného česneku vytlačím stroužky česneku a rozmačkám je na prkýnku plochou nože. Rozmačkaný česnek promíchám s bulgurem a zbývajícím olejem, podle chuti osolím a opepřím.
4
Připravím si dresink tak, že všechny přísady rozmělním ručním mixérem dohladka.
5
Na dva talíře rozložím saláty, posypu je bulgurem. Na bulgur rozložím červenou řepu, cibuli, posypu rozdrobeným sýrem feta. Navrch nakladu rajčátka a celý salát zaliju citronovým dresinkem.