Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠafránoví zajíčci
Albert logoAlbert logo
  • Šafránoví zajíčci

Šafránoví zajíčci

Šafránoví zajíčci
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 13 g
  • Droždí čerstvé 9 g
  • Voda 24 ml
  • Mléko 25 ml
  • Šafrán 2 snít.
  • Cukr krupicový 20 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Sůl
  • Vejce 1/2 ks
  • Máslo 13 g
  • Droždí čerstvé 9 g
  • Voda 24 ml
  • Mléko 25 ml
  • Šafrán 2 snít.
  • Cukr krupicový 20 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Sůl
  • Vejce 1/2 ks

Příprava

1
V hrnku smíchejte polovinu vlažné vody s rozdrobeným droždím.
2
Přelijte do větší mísy, přidejte zbytek vody, mléko, šafrán přelitý 1 lžící horké vody, cukr, změklé máslo a sůl. Přisypte 375 g mouky.
3
Těsto promíchejte, zapracujte 2 vejce a prohněťte. Přidávejte zbylou mouku a vymíchejte hladké vláčné těsto.
4
Těsto vytvarujte do koule a přemístěte do mísy vymazané olejem, těsto několikrát otočte. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout hodinu na teplém místě.
5
Těsto rozdělte na 7 stejně velkých kousků. Ze 6 kusů uválejte hady o průměru cca 1,2 cm. Z poslední části vytvarujte 6 menších kuliček. Každého hada přehněte v polovině do tvaru písmene U. Volné konce uchopte a dvakrát překřižte.
6
Do vzniklé spodní části s mezerou vložte kuličku. Troubu předehřejte na 180°C. Potravinářskou fólii lehce postříkejte olejem, olej na ní rozetřete. Fólii zajíčky překryjte a dejte odpočinout na 10 minut na teplé místo. Fólii sundejte a povrch potřete prošlehaným vejcem. Pečte 16–18 minut.
1
V hrnku smíchejte polovinu vlažné vody s rozdrobeným droždím.
2
Přelijte do větší mísy, přidejte zbytek vody, mléko, šafrán přelitý 1 lžící horké vody, cukr, změklé máslo a sůl. Přisypte 375 g mouky.
3
Těsto promíchejte, zapracujte 2 vejce a prohněťte. Přidávejte zbylou mouku a vymíchejte hladké vláčné těsto.
4
Těsto vytvarujte do koule a přemístěte do mísy vymazané olejem, těsto několikrát otočte. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout hodinu na teplém místě.
5
Těsto rozdělte na 7 stejně velkých kousků. Ze 6 kusů uválejte hady o průměru cca 1,2 cm. Z poslední části vytvarujte 6 menších kuliček. Každého hada přehněte v polovině do tvaru písmene U. Volné konce uchopte a dvakrát překřižte.
6
Do vzniklé spodní části s mezerou vložte kuličku. Troubu předehřejte na 180°C. Potravinářskou fólii lehce postříkejte olejem, olej na ní rozetřete. Fólii zajíčky překryjte a dejte odpočinout na 10 minut na teplé místo. Fólii sundejte a povrch potřete prošlehaným vejcem. Pečte 16–18 minut.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.