1
Rýži propláchněte, vsypte do litru vroucí osolené vody a 5 minut povařte. Mezitím přiveďte v dalším kastrůlku mléko k varu.
2
Rýži slijte, vraťte do hrnce a zalijte vroucím mlékem. Osolte, zakryjte hrnec pokličkou a na mírném ohni vařte 10–15 minut. Občas promíchejte.
3
Do uvařené rýžové kaše vmíchejte 3/4 másla a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu.
4
Oddělte bílky od žloutků a cukr rozdělte na dvě poloviny. Žloutky a 1/2 cukru se skořicí našlehejte do husté a světlé pěny. Bílky ušlehejte se zbývajícím cukrem.
5
Vše smíchejte dohromady. Vymažte zapékací formičky máslem, nalijte do nich rýžovou směs a rozložte na ně očištěné měsíčky blum.
6
Pečte na 170 °C 50 minut. Po upečení nechte chladnout v otevřené troubě a nákyp jako z Pohádek z mechu a kapradí je hotový.
1
Rýži propláchněte, vsypte do litru vroucí osolené vody a 5 minut povařte. Mezitím přiveďte v dalším kastrůlku mléko k varu.
2
Rýži slijte, vraťte do hrnce a zalijte vroucím mlékem. Osolte, zakryjte hrnec pokličkou a na mírném ohni vařte 10–15 minut. Občas promíchejte.
3
Do uvařené rýžové kaše vmíchejte 3/4 másla a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu.
4
Oddělte bílky od žloutků a cukr rozdělte na dvě poloviny. Žloutky a 1/2 cukru se skořicí našlehejte do husté a světlé pěny. Bílky ušlehejte se zbývajícím cukrem.
5
Vše smíchejte dohromady. Vymažte zapékací formičky máslem, nalijte do nich rýžovou směs a rozložte na ně očištěné měsíčky blum.
6
Pečte na 170 °C 50 minut. Po upečení nechte chladnout v otevřené troubě a nákyp jako z Pohádek z mechu a kapradí je hotový.