1
Nakrájejte zelí na 2 1⁄2 cm široké pruhy a vložte do mísy. Promíchejte se lžičkou soli a dobře promačkejte, aby zelí zkřehlo.
2
Do mixéru vložte 3 očištěné stroužky česneku a zázvor nakrájený na plátky. Přidejte rybí omáčku, pastu sriracha chilli, cukr, rýžový ocet a vše rozmixujte na hladkou kimchi pastu.
3
Pokrájené zelí opláchněte pod studenou vodou a sceďte. Ve větší míse smíchejte s kimchi pastou. Ředkvičky, mrkev a jarní cibulku očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte k zelí a vše dobře promíchejte.
4
Na pánvičce rozehřejte slunečnicový olej, očistěte žampiony, nakrájejte je na plátky a zprudka osmahněte. Přidejte asi 1⁄4 kimchi zelí a opět zprudka orestujte. Zbytek kimchi uložte do zavírací sklenice a dejte do lednice. Takto uložené vám vydrží na další použití.
5
Do rendlíku vlijte vodu a přiveďte k varu. Rozmíchejte v ní kostky bujónu, sezamový olej a asi 50 ml kimchi šťávy ze sklenice. Povařte 5 minut.
6
Mezitím si připravte rýžové nudle do mísy a zalijte je vroucí vodou. Nechte v míse 3–5 minut, dokud nezměknou. Pak je sceďte a rozdělte do misek.
7
Přes nudle dejte orestovanou směs a vše zalijte vývarem.
1
Nakrájejte zelí na 2 1⁄2 cm široké pruhy a vložte do mísy. Promíchejte se lžičkou soli a dobře promačkejte, aby zelí zkřehlo.
2
Do mixéru vložte 3 očištěné stroužky česneku a zázvor nakrájený na plátky. Přidejte rybí omáčku, pastu sriracha chilli, cukr, rýžový ocet a vše rozmixujte na hladkou kimchi pastu.
3
Pokrájené zelí opláchněte pod studenou vodou a sceďte. Ve větší míse smíchejte s kimchi pastou. Ředkvičky, mrkev a jarní cibulku očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte k zelí a vše dobře promíchejte.
4
Na pánvičce rozehřejte slunečnicový olej, očistěte žampiony, nakrájejte je na plátky a zprudka osmahněte. Přidejte asi 1⁄4 kimchi zelí a opět zprudka orestujte. Zbytek kimchi uložte do zavírací sklenice a dejte do lednice. Takto uložené vám vydrží na další použití.
5
Do rendlíku vlijte vodu a přiveďte k varu. Rozmíchejte v ní kostky bujónu, sezamový olej a asi 50 ml kimchi šťávy ze sklenice. Povařte 5 minut.
6
Mezitím si připravte rýžové nudle do mísy a zalijte je vroucí vodou. Nechte v míse 3–5 minut, dokud nezměknou. Pak je sceďte a rozdělte do misek.
7
Přes nudle dejte orestovanou směs a vše zalijte vývarem.