1
Cizrnu slijte a nálev uschovejte.
2
Rozmixujte ji dohladka spolu s česnekem, 2 lžícemi oleje, citronovou šťávou, tahini pastou, 1 lžičkou soli a 1 lžičkou kmínu. Pro případné naředění použijte po lžících nálev.
3
Ve velké pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje. Do poloviny pánve vyskládejte falafel, do druhé nahrubo nakrájené papriky. Vše opékejte ze všech stran 3–4 minuty.
4
Na vedlejší pánvi opečte nasucho pita chleba, z každé strany 1 minutu.
5
Falafel podávejte s hummusem přelitým olivovým olejem, posypaným kmínem a lístky petržele. Doplňte opečenými paprikami a pita chleby.
1
Cizrnu slijte a nálev uschovejte.
2
Rozmixujte ji dohladka spolu s česnekem, 2 lžícemi oleje, citronovou šťávou, tahini pastou, 1 lžičkou soli a 1 lžičkou kmínu. Pro případné naředění použijte po lžících nálev.
3
Ve velké pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje. Do poloviny pánve vyskládejte falafel, do druhé nahrubo nakrájené papriky. Vše opékejte ze všech stran 3–4 minuty.
4
Na vedlejší pánvi opečte nasucho pita chleba, z každé strany 1 minutu.
5
Falafel podávejte s hummusem přelitým olivovým olejem, posypaným kmínem a lístky petržele. Doplňte opečenými paprikami a pita chleby.