1
Troubu predehrejte na 200 °C. Hladkou mouku smíchejte v míse s práškem do peciva a solí. Pridejte máslo a rukama ho prohnette se sypkými ingrediencemi, abyste získali hmotu podobnou strouhance ci drobence. Postupne prilévejte mléko a promíchávejte do testa.
2
Testo preneste na pomoucenou pracovní plochu, prohnette dohladka a rozválejte na placku dva centimetry silnou. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo sklenicky vykrájejte dvanáct stejne velkých kolecek.
3
Kolecka prendejte na plech vyložený pecicím papírem, potrete mlékem a deset až dvanáct minut pecte dozlatova. Nechte zchladnout a podávejte s džemem a zakysanou smetanou.
1
Troubu predehrejte na 200 °C. Hladkou mouku smíchejte v míse s práškem do peciva a solí. Pridejte máslo a rukama ho prohnette se sypkými ingrediencemi, abyste získali hmotu podobnou strouhance ci drobence. Postupne prilévejte mléko a promíchávejte do testa.
2
Testo preneste na pomoucenou pracovní plochu, prohnette dohladka a rozválejte na placku dva centimetry silnou. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo sklenicky vykrájejte dvanáct stejne velkých kolecek.
3
Kolecka prendejte na plech vyložený pecicím papírem, potrete mlékem a deset až dvanáct minut pecte dozlatova. Nechte zchladnout a podávejte s džemem a zakysanou smetanou.