1
Na pizza těsto v hrnku nebo misce smíchejte lžičku sušeného droždí s ¼ lžičky cukru a 180 ml vlažné vody. Na teplém místě nechte 5 minut stát nebo dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Znamená to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.
2
Ve větší míse smíchejte 225 g mouky a lžičku soli. Poté uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte směs s droždím a dobře pomoučenýma rukama spojte v těsto.
3
Na pomoučené ploše jej hněťte 4–5 minut, abyste získali krásně hladké a pružné těsto.
4
Přendejte těsto do čisté mísy a zakryté utěrkou nechte 30 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Těsto vystačí na dvě pizzy o průměru 30 cm. Nyní zbývá jen připravit oblíbenou omáčku a suroviny a můžete péct.
1
Na pizza těsto v hrnku nebo misce smíchejte lžičku sušeného droždí s ¼ lžičky cukru a 180 ml vlažné vody. Na teplém místě nechte 5 minut stát nebo dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Znamená to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.
2
Ve větší míse smíchejte 225 g mouky a lžičku soli. Poté uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte směs s droždím a dobře pomoučenýma rukama spojte v těsto.
3
Na pomoučené ploše jej hněťte 4–5 minut, abyste získali krásně hladké a pružné těsto.
4
Přendejte těsto do čisté mísy a zakryté utěrkou nechte 30 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Těsto vystačí na dvě pizzy o průměru 30 cm. Nyní zbývá jen připravit oblíbenou omáčku a suroviny a můžete péct.