1
Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě vařte 15 minut.
2
Vývar sceďte do jiné nádoby, brambory proházejte, a pak je do necelé poloviny znovu zalijte vývarem a zasypte moukou.
3
Rukojetí vařečky vytvořte ve směsi otvory tak, abyste viděli vývar.
4
Hrnec vraťte na plotýnku, rozehřátou na minimum, přiklopte a nechte 20 minut zapařit.
5
Brambory rozšťouchejte a vařečkou roztírejte ke stěnám kastrolu.
6
Asi po 10 minutách získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku.
7
Lžící namočenou v rozehřátém tuku vykrajujte škubánky.
9
Podávejte zasypané mákem a moučkovým cukrem, přelijte rozpuštěným máslem.
1
Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě vařte 15 minut.
2
Vývar sceďte do jiné nádoby, brambory proházejte, a pak je do necelé poloviny znovu zalijte vývarem a zasypte moukou.
3
Rukojetí vařečky vytvořte ve směsi otvory tak, abyste viděli vývar.
4
Hrnec vraťte na plotýnku, rozehřátou na minimum, přiklopte a nechte 20 minut zapařit.
5
Brambory rozšťouchejte a vařečkou roztírejte ke stěnám kastrolu.
6
Asi po 10 minutách získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku.
7
Lžící namočenou v rozehřátém tuku vykrajujte škubánky.
9
Podávejte zasypané mákem a moučkovým cukrem, přelijte rozpuštěným máslem.