1
Rozmixujte dohladka 100 g majonézy, 100 g kečupu, 1 lžíci octa, 2 lžíce dijonské hořčice, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, 5 scezených sušených rajčat a špetku chilli vloček. Podle chuti osolte.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou, osolte, pokapejte olivovým olejem a opečte na rozpálené grilovací pánvi.
3
Mlynářskou veku rozřízněte podélně napůl a nasucho opečte v troubě. Poté nakrájejte na 4 části. Potřete horní i spodní část připraveným francouzským dresinkem. Na spodní část vždy navrstvěte opečený chřest, posypte rozinkami, očištěnou jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a rozdrobeným sýrem feta. Můžete přiklopit horní částí a svačina nebo večeře je hotová.
1
Rozmixujte dohladka 100 g majonézy, 100 g kečupu, 1 lžíci octa, 2 lžíce dijonské hořčice, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, 5 scezených sušených rajčat a špetku chilli vloček. Podle chuti osolte.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou, osolte, pokapejte olivovým olejem a opečte na rozpálené grilovací pánvi.
3
Mlynářskou veku rozřízněte podélně napůl a nasucho opečte v troubě. Poté nakrájejte na 4 části. Potřete horní i spodní část připraveným francouzským dresinkem. Na spodní část vždy navrstvěte opečený chřest, posypte rozinkami, očištěnou jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a rozdrobeným sýrem feta. Můžete přiklopit horní částí a svačina nebo večeře je hotová.