Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRychlé sendviče s chřestem a fetou
Albert logoAlbert logo
  • Rychlé sendviče s chřestem a fetou

Rychlé sendviče s chřestem a fetou

Rychlé sendviče s chřestem a fetou
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Svačina

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kečup 100 g
  • Majonéza 100 g
  • Vinný ocet 1 plž
  • Hořčice dijonská 2 plž
  • Sušená rajčata v oleji 5 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Chilli vločky
  • Sůl
  • Chřest zelený 350 g
  • Rozinky 50 g
  • Mlynářská žitná veka 1 ks
  • Olej olivový 20 ml
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Feta 150 g
  • Kečup 100 g
  • Majonéza 100 g
  • Vinný ocet 1 plž
  • Hořčice dijonská 2 plž
  • Sušená rajčata v oleji 5 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Chilli vločky
  • Sůl
  • Chřest zelený 350 g
  • Rozinky 50 g
  • Mlynářská žitná veka 1 ks
  • Olej olivový 20 ml
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Feta 150 g

Příprava

1
Rozmixujte dohladka 100 g majonézy, 100 g kečupu, 1 lžíci octa, 2 lžíce dijonské hořčice, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, 5 scezených sušených rajčat a špetku chilli vloček. Podle chuti osolte.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou, osolte, pokapejte olivovým olejem a opečte na rozpálené grilovací pánvi.
3
Mlynářskou veku rozřízněte podélně napůl a nasucho opečte v troubě. Poté nakrájejte na 4 části. Potřete horní i spodní část připraveným francouzským dresinkem. Na spodní část vždy navrstvěte opečený chřest, posypte rozinkami, očištěnou jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a rozdrobeným sýrem feta. Můžete přiklopit horní částí a svačina nebo večeře je hotová.
1
Rozmixujte dohladka 100 g majonézy, 100 g kečupu, 1 lžíci octa, 2 lžíce dijonské hořčice, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, 5 scezených sušených rajčat a špetku chilli vloček. Podle chuti osolte.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou, osolte, pokapejte olivovým olejem a opečte na rozpálené grilovací pánvi.
3
Mlynářskou veku rozřízněte podélně napůl a nasucho opečte v troubě. Poté nakrájejte na 4 části. Potřete horní i spodní část připraveným francouzským dresinkem. Na spodní část vždy navrstvěte opečený chřest, posypte rozinkami, očištěnou jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a rozdrobeným sýrem feta. Můžete přiklopit horní částí a svačina nebo večeře je hotová.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.