1
Ve středním hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje, přidejte 1 najemno pokrájenou cibuli a 3–5 minut ji opékejte na mírném ohni, až zesklovatí.
2
Pak přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a po 2 minutách vsypte 350 g rýže. Promíchejte ji tak, aby se všechna zrnka obalila tukem, pak vše zalijte 200 ml bílého vína a nechte jej odpařit.
3
Postupně vlévejte 1 l připraveného vývaru – vždy jen tak, aby byla rýže ponořená. Každou další dávku vlijte, až když rýže absorbuje předchozí. Pak vmíchejte 50 g zakysané smetany, zjemněte 25 g másla a vmíchejte 2 lžíce nasekaného kopru.
4
Na zbylém oleji opečte 150 g na kousky pokrájeného kuřecího masa a vmíchejte ho do rizota. Do vroucí osolené vody vhoďte na 2 minuty povařit očištěný, pevné části zbavený chřest. Rizoto servírujte posypané parmazánem a citronovou kůrou, s kousky spařeného chřestu. Buon appetito!
1
Ve středním hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje, přidejte 1 najemno pokrájenou cibuli a 3–5 minut ji opékejte na mírném ohni, až zesklovatí.
2
Pak přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a po 2 minutách vsypte 350 g rýže. Promíchejte ji tak, aby se všechna zrnka obalila tukem, pak vše zalijte 200 ml bílého vína a nechte jej odpařit.
3
Postupně vlévejte 1 l připraveného vývaru – vždy jen tak, aby byla rýže ponořená. Každou další dávku vlijte, až když rýže absorbuje předchozí. Pak vmíchejte 50 g zakysané smetany, zjemněte 25 g másla a vmíchejte 2 lžíce nasekaného kopru.
4
Na zbylém oleji opečte 150 g na kousky pokrájeného kuřecího masa a vmíchejte ho do rizota. Do vroucí osolené vody vhoďte na 2 minuty povařit očištěný, pevné části zbavený chřest. Rizoto servírujte posypané parmazánem a citronovou kůrou, s kousky spařeného chřestu. Buon appetito!