1
Do hrnce dejte 3 lžíce olivového oleje a nechte na něm zpěnit najemno nakrájenou 1 cibuli a 2 nasekané stroužky česneku. Přidejte 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 10 kuliček pepře.
2
Nařízněte do kříže nožem 6 rajčat. Vložte je do hlubokého talíře a přelijte je vroucí vodou. Nechte je 2 minuty ve vodě, tu poté slijte. Rajčata potom oloupejte, nasekejte na kousky a vhoďte do hrnce.
3
Na větší kousky pokrájejte 1 mrkev, 1 cuketu a 1 stonek řapíkatého celeru. Vmíchejte 250 ml rajčatové passaty a vlijte 5 hrnků vody.
4
Do vařící se polévky vhoďte snítku listové petržele, 5 snítek oregana a 2 snítky bazalky. Osolte a vařte ještě 20 minut. Jakmile je polévka uvařená, můžete podávat. Zahřeje hlavně v zimních měsících.
1
Do hrnce dejte 3 lžíce olivového oleje a nechte na něm zpěnit najemno nakrájenou 1 cibuli a 2 nasekané stroužky česneku. Přidejte 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 10 kuliček pepře.
2
Nařízněte do kříže nožem 6 rajčat. Vložte je do hlubokého talíře a přelijte je vroucí vodou. Nechte je 2 minuty ve vodě, tu poté slijte. Rajčata potom oloupejte, nasekejte na kousky a vhoďte do hrnce.
3
Na větší kousky pokrájejte 1 mrkev, 1 cuketu a 1 stonek řapíkatého celeru. Vmíchejte 250 ml rajčatové passaty a vlijte 5 hrnků vody.
4
Do vařící se polévky vhoďte snítku listové petržele, 5 snítek oregana a 2 snítky bazalky. Osolte a vařte ještě 20 minut. Jakmile je polévka uvařená, můžete podávat. Zahřeje hlavně v zimních měsících.