1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
Smíchejte mouku s pudinkem. Žloutky oddělte od bílků a z bílků začněte šlehat sníh. Až zbělají a zpevní se, postupně přidávejte cukr a poté šlehejte zhruba dvě minuty. V jiné míse vyšlehejte do pěny žloutky a šetrně do nich vmíchejte bílkový sníh. Pomocí špach-
tle zapracujte také mouku s pudinkem na tekuté těsto.
3
Plech vyložte pečicím papírem, na něj nalijte těsto a upravte ho do pravidelného obdélníkového tvaru. Vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 10 minut.
4
Připravte si čistou utěrku. Posypte ji moučkovým cukrem a upečený plát těsta na ni překlopte lícem dolů. Ihned stáhněte pečicí papír. Zarolujte i s utěrkou a nechte úplně vychladnout.
5
Šlehačku a mascarpone ušlehejte na krém. Potřete roládu jahodovou zavařeninou, posypte jahodami nakrájenými na malé kousky a naneste šlehačkový krém. Zarolujte, poprašte moučkovým cukrem a ozdobte jahodami.
1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
Smíchejte mouku s pudinkem. Žloutky oddělte od bílků a z bílků začněte šlehat sníh. Až zbělají a zpevní se, postupně přidávejte cukr a poté šlehejte zhruba dvě minuty. V jiné míse vyšlehejte do pěny žloutky a šetrně do nich vmíchejte bílkový sníh. Pomocí špach-
tle zapracujte také mouku s pudinkem na tekuté těsto.
3
Plech vyložte pečicím papírem, na něj nalijte těsto a upravte ho do pravidelného obdélníkového tvaru. Vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 10 minut.
4
Připravte si čistou utěrku. Posypte ji moučkovým cukrem a upečený plát těsta na ni překlopte lícem dolů. Ihned stáhněte pečicí papír. Zarolujte i s utěrkou a nechte úplně vychladnout.
5
Šlehačku a mascarpone ušlehejte na krém. Potřete roládu jahodovou zavařeninou, posypte jahodami nakrájenými na malé kousky a naneste šlehačkový krém. Zarolujte, poprašte moučkovým cukrem a ozdobte jahodami.